Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yerel seçimde kimler sandık başına gitmeyecek?

Yerel seçimde kimler sandık başına gitmeyecek?

YSK, 31 Mart yerel seçimleri için seçmen kütüklerini kesinleştirdi. Türkiye genelindeki seçmen sayısı 61 milyon 441 bin 882 olarak belirlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerel seçimde kimler sandık başına gitmeyecek?
KAYNAK: Haber Merkezi

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte YSK, seçmen kütüklerini kesinleştirdi. Yapılan son incelemelere göre, Türkiye genelindeki seçmen sayısı 61 milyon 441 bin 882 olarak belirlendi. Peki, bu rakam hangi detayları içeriyor?

61 Milyonun Üzerinde Seçmen: Son Durum Ne?

YSK'nın verilerine göre, Türkiye genelindeki seçmen sayısı 61 milyon 441 bin 882 olarak tespit edildi. Bu rakam, 28 Mayıs 2023'te gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimine kıyasla artış gösteriyor. Özellikle 18 yaşını dolduran 1 milyon 32 bin genç seçmenin bu seçimde ilk kez sandık başına gitmesi dikkat çekici bir detay olarak öne çıkıyor. Kadınların seçimlerdeki oranı %50,59 iken erkeklerin oranı ise %49,41 olarak belirlendi.

Kimler Oy Kullanamayacak?

Seçmen listeleri, 23 Mart'tan itibaren tekrar gözden geçirilecek. Bu süreçte, ölenler, vatandaşlıktan çıkarılanlar, askere alınanlar, hüküm giyenler ve kısıtlananlar gibi belirli durumlarda olan seçmenlere, "oy kullanamaz" notu eklenecek.

Ölen seçmenler ve vatandaşlıktan çıkarılanların bilgileri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınacak. Kısıtlılık kararı kesinleşmiş seçmenlerin bilgileri ve ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanların bilgileri ise Adalet Bakanlığı tarafından sağlanacak.

Ayrıca, silah altında bulunanların bilgileri ise Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nden temin edilecek. Bu bilgilerin alınmasının ardından "oy kullanamaz" notunun eklenmesi için gerekli işlemler yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Haftalık Reyting Sonuçları! O Dizi Sildi Süpürdü!

Haftalık Reyting Sonuçları! O Dizi Sildi Süpürdü!