Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yargıtaydan kiracılara kötü haber

Yargıtaydan kiracılara kötü haber

Ankara'da Bir İş Yeri Davasında Yargıtay, Boş Kağıda Atılan İmza İle Kiracının Tahliyesini Hukuka Uygun Buldu

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıtaydan kiracılara kötü haber

Ankara'da bir iş yerini kiralayan kurumun yetkilisi, 2012'de mülk sahibine tahliye taahhütnamesi olarak boş bir kağıdı imzaladı. Yıllar sonra mülk sahibi, 2020'de bu kağıdı, kiracısının 28 Şubat 2021'de çıkmayı taahhüt ettiği yönünde doldurarak tahliye talebinde bulundu. Yerel mahkeme, taahhütnamede bulunan imzanın geçerli olduğunu belirleyerek tahliye kararı verdi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi ise imzanın nasıl doldurulacağının, imzayı atan tarafından kabul edilmiş sayılacağı gerekçesiyle bu kararı onadı.

Boş Kağıda Atılan İmzanın Belge Olarak Kabul Edildiği Vurgulandı

Türk Borçlar Kanunu'na göre, kiracının tahliye taahhütnamesine uymaması durumunda kiraya verenin icra veya dava yoluna başvurabileceği belirtilen Yargıtay kararında, boş kağıda atılan imzanın belge olarak kabul edildiği vurgulandı. Bilirkişi raporlarıyla imzanın kiracı şirket yetkilisine ait olduğu tespit edilen kararda, derece mahkemelerince verilen kararlarda isabetsizlik bulunmadığı ifade edildi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, tahliye kararını hukuka uygun bularak oy birliğiyle onayladı.

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereği alınan kararın, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından oy birliğiyle onandığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mabel Matiz Altın Kelebek Ödülleri’ni Sudan Ucuza Satışa Çıkardı!

Mabel Matiz Altın Kelebek Ödülleri’ni Sudan Ucuza Satışa Çıkardı!