Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yargıtay sahte rapor üreten çalışana kararını açıkladı

Yargıtay sahte rapor üreten çalışana kararını açıkladı

Kırıkkale'de bir sağlık çalışanının sahte raporlarla işe gitmemek için düzenleme yaptığı ortaya çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıtay sahte rapor üreten çalışana kararını açıkladı

Kırıkkale'de acil tıp teknisyeni olarak görev yapan bir kişi, işe gitmemek için düzenlediği sahte raporlar nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme kararına göre, kişi, ameliyat sonrası aldığı raporu değiştirerek 20 günlük sahte rapor oluşturdu. Ardından, muayene sonrası aldığı raporları da sahte belge düzenleyerek uzattı.

Photoshop Kullanarak Belgeleri Değiştirdi

Kişi, kendisine verilen raporları değiştirmek için photoshop programını kullandı. Bu şekilde, aldığı izinleri uzattı ve işe gitmemek için gerekli görülen süreyi artırdı. Ancak, çalıştığı kuruma sunulan sahte raporların tespit edilmesi üzerine suç duyurusunda bulunuldu.

Hapis Cezası ve Temyiz Süreci

Yapılan soruşturma sonucunda "resmi belgede sahtecilik" suçundan kamu davası açıldı. Sulakyurt Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda kişi, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, sanık avukatı karara itiraz ederek yerel mahkeme kararını temyiz etti.

Yargıtay Onama Kararı Verdi

Temyiz sürecinde incelemelerde bulunan Yargıtay 11. Ceza Dairesi, mahkeme sürecinin usul ve kanuna uygun olduğuna hükmetti. Ayrıca, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olduğunu belirterek verilen cezayı onadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Bahar Sanatla Geliyor

Antalya’da Bahar Sanatla Geliyor