Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Vergi ve icra borçlarıyla ilgilenenlere önemli uyarı! Milyonları ilgilendiriyor

Vergi ve icra borçlarıyla ilgilenenlere önemli uyarı! Milyonları ilgilendiriyor

SİBERAY, vergi ve icra borcu olan vatandaşları uyarmaktan geri durmuyor! Sahte linklere karşı dikkatli olun, sadece güvenilir kaynakları kullanın.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vergi ve icra borçlarıyla ilgilenenlere önemli uyarı! Milyonları ilgilendiriyor
MUHABİR: Kamer Durdu

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, vergi ve icra borcu olan vatandaşların yeni hedefi haline gelen dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, SİBERAY programının rehberlik amacıyla başlatıldığı ve vergi/icra borcu sorgulama ve ödeme içerikli asılsız iletilere karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Dolandırıcılara Karşı Alınacak Önlemler:

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda şu uyarılarda bulundu:

Sahte Linklere Dikkat: Vergi/icra borcu sorgulama ve ödeme içerikli sahte linklere karşı dikkatli olun. Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gelen asılsız içeriklere itibar etmeyin.

Duyarlılık Gösterin: Kaynağını bilmediğiniz mesajlarda "ceza ödeme, ceza sorgulama" gibi ifadelerle iletilen sahte bağlantılara karşı duyarlı olun. Panik ve endişe oluşturmayı amaçlayan asılsız içeriklere itibar etmeyin.

Teyit Edilemeyen Kaynaklara Güvenmeyin: Teyit edilemeyen kaynaklardan gelen mesaj ve e-posta içeriklerindeki şüpheli bağlantılara tıklamayın. Resmi uygulama ve internet sitelerini veya e-Devlet hizmet kapısını kullanarak işlemlerinizi gerçekleştirin.

Güvenli Ödeme Yollarını Kullanın:

Ayrıca, vatandaşlara vergi veya icra borçlarını ödemeleri için güvenli bir yol olan "turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu" adresini kullanmaları hatırlatıldı. Bu resmi kaynaklar üzerinden yapılan ödemelerin güvenliğinden emin olun.

Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşları bu önlemleri almaya ve şüpheli durumları bildirmeye teşvik ederken, siber dolandırıcılara karşı bir adım önde olmalarını sağlamaya yönelik bu uyarıları sürekli olarak paylaşmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Takım Avrupa Şampiyonası'na lider olarak gidiyor

A Milli Takım Avrupa Şampiyonası'na lider olarak gidiyor