Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Ukrayna Barış Konferansı Başladı

Ukrayna Barış Konferansı Başladı

İsviçre’nin pitoresk Bürgenstock kasabasında, Ukrayna için adil ve kalıcı barışın sağlanması amacıyla düzenlenen uluslararası konferansın perdesi açıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna Barış Konferansı Başladı
KAYNAK: İHA

İsviçre’nin pitoresk Bürgenstock kasabasında, Ukrayna için adil ve kalıcı barışın sağlanması amacıyla düzenlenen uluslararası konferansın perdesi açıldı. İsviçre Konfederasyon Başkanı Viola Amherd’in açılış konuşmasıyla başlayan zirve, dünya genelinden önemli isimleri bir araya getiriyor.

Barış Sürecinde Uzun Yol

Amherd, barış sürecinin Rusya’nın dahil olmadan düşünülemeyeceğini ve uzun vadeli bir çözümün uluslararası toplumun desteğiyle her iki tarafı da kapsaması gerektiğini vurguladı. Zirvenin, dünyanın dört bir yanından gelen seslerin fikirlerini ve bakış açılarını tartışabilecekleri bir platform oluşturduğunu belirtti.

Zelenskiy’den Barış Teklifi Mesajı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise, uluslararası toplumun desteğiyle Moskova’ya barış teklifi sunmaya hazır olduğunu ifade etti. Zelenskiy, adil bir barışın dünya için önemini ve bunun nasıl kalıcı hale getirilebileceğini vurguladı.

Temsilciler Barış İçin Toplandı

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in de aralarında bulunduğu temsilciler, Ukrayna için adil ve kalıcı barışa giden yolların tartışılacağı konferansta bir araya geldi. BM ve Avrupa kurumlarından temsilcilerin de katılım gösterdiği toplantının ana gündemi, barış sürecinin başlatılması ve ortak anlayışın teşvik edilmesi oldu.

Rusya ve Çin Katılmadı

Rusya’nın davet edilmediği konferansa, herhangi bir barış sürecinin hem Rusya’nın hem de Ukrayna’nın katılımını savunan Çin hükümeti de katılmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dalgalı Denizde Kaybolan Genç İçin Arama Çalışmaları Sürüyor

Dalgalı Denizde Kaybolan Genç İçin Arama Çalışmaları Sürüyor