Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Türkiye’den silip atacağız”

“Türkiye’den silip atacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da 3 günlük programı kapsamında sel felaketi yaşayan Kumluca'yı ve Finike'yi ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 45 ayda 80 proje toplu açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, Antalya programının son gününde Burdur Yeşilova Esnaf ve Belediye ziyaretinin ardından Burdur Belediyesi’nin açılış törenine katıldı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Türkiye’den silip atacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi ziyarette bulunmak için Antalya’ya geldi. Kılıçdaroğlu, Antalya programının ardından Burdur’a geçti. Burada Burdur Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldı. Törene, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Antalya Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı, Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

FklLW1-WYAU1xYb

“BAŞKANLARIMIZ TARİH YAZIYOR”

Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Kalkınmak istiyoruz. Evlatlarımızın iş sahibi olmasını, evlatlarımızın bizden daha iyi bir yaşam standarttı yakalamasını, okullarımızın ve üniversitelerimizin güzel olmasını istiyoruz. Yurt sorunun çözülmesini ve tarlasını eken çiftçinin zarar etmemesini istiyoruz. Burdur Belediye Başkanı’mız ‘Tarım Mahsulleri Ofisi (TMO) buğdayı 7 bin TL’den alıyor biz 14 bin TL’den alıyoruz’ dedi. Burdur Belediyesi yapıyor ama koskoca hükümet bunu yapamıyor. Aynı şekilde diğer belediye başkanlarımızda benzer atılımlar gösteriyorlar. Her belediye başkanımız tarih yazıyor, tarih” diye konuştu.

“ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE AÇ KALIRIZ”

‘Ülke için çok güzel projelerimiz var’ diyerek ekonominin kalkınması için adım atılacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Aile destekleri sigortası getireceğiz. Hiçbir anne evladını yatağa aç yatırmayacak. Bu ülkede yoksulluğu bitireceğiz. Kimse ben yoksulum demeyecek. Kimse benim gelirim, giderim ne olacak diye düşünmeyecek. Kırsalda çalışan gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Kırsalda çalışan gençler ve kadınlar yaşı geldiğinde emeklilik haklarını kazanacaklar. Böylelikle gençler kırsalda rahat çalışacaklar. ‘Büyük kentlerin varoşlarına gidip asgari ücret ile iş bulabilir miyim’ diye bir kaygıya kapılmayacaklar. Tarlada çalışacak üretecek, kazanacak, onun primini devlet ödeyecek. Tarım stratejik sektördür. Çiftçi üretmezse hepimiz aç kalırız. Özel ekonomi bölgelerimiz var. Örneğin; Bir tanesini Erzurum’da açıkladım. Iğdır, Kars, Elazığ, Tunceli. O bölgenin tamamı özel ekonomi tarım bölgesi olacak. Kafkaslar’ın ve Ortadoğu’nun yıllık et ihtiyacı 25 milyar Dolar. Türkiye, 500 milyon Dolar bile para kazanamıyor. Özel ekonomi bölgesi ilan edip orada gerekli teşvikleri verirseniz, 25 milyar Dolar’ın 2 milyar Dolar’ını dahi alsak ki daha fazlasını alacağız o bölgede büyük bir kalkınma olacaktır” diye konuştu.

WhatsApp Image 2022-12-22 at 15.55.50

“BURNUNUZDAN GETİRECEĞİM”

Şanlıurfa programından bahseden Kılıçdaroğlu, “Şanlıurfa’ya gittim. Bütün çiftçiler elektrik fiyatlarından şikayet ediyorlar. Çiftçilere ‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize verin, Şanlıurfa’da ki bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz’ dedim. ‘Yapamazsınız’ dediler. Yapacağız. Denizli’de ki bir belediyede bunu hayata geçiriyoruz. Ocak Ayı içerisinde gidip kurdeleyi keseceğim. Güneş enerjisi, doğalgaz, kömür alıyorsun, Dolar veriyorsun. Allah’ın güneşi bedava. Sadece panel parası vereceksin. Bedavaya değil, para verecekler. Lobilere teslim olacaklar. Bunları bitireceğim. Hiç endişe etmeyin. Tamamını bitireceğim. Milletin huzuru için, milletin geliri için herkesin hakkını hukukunu teslim edeceğim. Bundan emin olmanızı isterim. Bazıları kaygılanıyor. Uyuşturucu baronları kaygılanıyor. Acaba Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı gelirse bizim burnumuzdan getirir mi? Söyleyeyim.  Evet. Uyuşturucu baronları sizin burnunuzdan getireceğiz. 5’li çeteden acaba bugüne kadar götürdüklerini geri alabilirler mi? Alacağız. Yer altı dünyasının mafyasından hesap soracağım. Bu ülkede herkes huzur içinde yaşayacak. İşçisi, çiftçisi, memuru, emeklisi kim varsa herkes kazanacak. Uyuşturucu baronları, 5’li çete, mafyalar kaybedecek. Bunları Türkiye’den silip atacağız. Bu memlekete huzuru getireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Songül Başkaya

WhatsApp Image 2022-12-22 at 15.55.49 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÇÖZÜM OLMAYAN ELEŞTİRİ LAFI GÜZAFTIR

ÇÖZÜM OLMAYAN ELEŞTİRİ LAFI GÜZAFTIR