Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Türk Hava Yolları'nda skandal! Adı Türk ama Türkçe bilmiyorlar!

Türk Hava Yolları'nda skandal! Adı Türk ama Türkçe bilmiyorlar!

Ünlü gazeteci Sedef Kabaş, sosyal medya hesabında Türk Hava Yolları'ndaki bir deneyimini paylaşarak, hava yolu şirketindeki dil politikası hakkında dikkat çekici bir yorumda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Hava Yolları'nda skandal! Adı Türk ama Türkçe bilmiyorlar!

Kabaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, uçuş sırasında kabin ekibi tarafından yapılan anonslarda yabancı dilin ağırlıklı olarak kullanıldığını belirtti. Ayrıca hosteslerin de yabancı dilde hizmet verdiğine dikkat çekti. Gazeteci, bu durumun kendisi ve diğer yolcular için anlam ve iletişim eksikliğine yol açtığını ifade etti.

Paylaşımında Türk Hava Yolları'nın (THY) ismini özel olarak vurgulayan Kabaş, "Bize servis verirken Türkçe anlamıyorum, İngilizce konuş diyor… Ama sorsan şirketin ismi TÜRK Hava Yolları" şeklinde bir yorumda bulundu.

"Kaptan yabancı Türkçe anons yok! Hostesler yabancı Türkçe konuşan yok! Bize servis verirken Türkçe anlamıyorum, İngilizce konuş diyor… Ama sorsan şirketin ismi TÜRK Hava Yolları..."

sedefkabas2

Yolcu Türkler İngilizce bilmek zorunda değil!

Sedef Kabaş,  X'teki paylaşımına gelen bir yoruma dair de devamında şu paylaşımı yaptı:  "1. Türkiye’de işsizlik rekor kırıyor 2. Buna rağmen yabancı çalıştırıyorsan Türkçe bilmek zorunlu olacak… 3. Uçaktaki yolcu Türkler İngilizce bilmek zorunda değil!" 

sedefkabas1

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aydın'da asansör faciası! Öğrenciler ölüyor iktidar uyuyor

Aydın'da asansör faciası! Öğrenciler ölüyor iktidar uyuyor