Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Çetin Emeç Kimdir? Neden Öldürüldü?

Çetin Emeç Kimdir? Neden Öldürüldü?

Türk basınının önemli isimlerinden Çetin Emeç'in hayatını kaybettiği saldırı olayının detayları ve ardından gelen yargı süreci merak konusu olmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çetin Emeç Kimdir? Neden Öldürüldü?
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'da 1935 yılında doğan Çetin Emeç, eğitim hayatını Galatasaray Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Gazetecilik kariyerine 17 yaşında, babası Selim Ragıp Emeç'in sahibi olduğu "Son Posta" gazetesinde başlayan Emeç, babasının Demokrat Parti milletvekilliğine seçilmesi ve 1960 darbesinde tutuklanmasının ardından gazetenin yönetimini üstlendi.

Hürriyet ve Milliyet Gazetelerindeki Yöneticilik Görevleri

Çeşitli dergilerde yazı işleri müdürlüğü yaptıktan sonra 1972'de Hürriyet gazetesinde çalışmaya başlayan Emeç, burada Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlendi. Daha sonra ayrılarak Milliyet gazetesine geçti ve 1984-1985 yıllarında Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. 1986'da tekrar Hürriyet'e dönerek koordinatör olarak görev aldı.

Çetin Emeç (1)

Son Dönem ve Ailesi

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu üyeliği ve yazarlık gibi görevlerin ardından, Çetin Emeç'in evliliğinden Mehveş ve Mehmet isimli iki çocuğu oldu.

Silahlı Saldırı ve Ölümü

7 Mart 1990'da Kadıköy Suadiye'deki evinin önünde otomobiline binerken çapraz ateşe tutulan Emeç, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırı sırasında şoförü de öldürüldü. Saldırganlar kaçtı ve izlerini kaybettirdi.

Çetin Emeç (2)

Zanlıların Yakalanması ve Mahkeme Süreci

Cinayetten 6 yıl sonra zanlılardan İrfan Çağrıcı, sahte kimlikle yakalandı ve dönemin İstanbul 3 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesinde yargılanmaya başlandı. İddianameye göre, saldırganlar Çetin Emeç'in evine gelmiş ve silahlı saldırıyı gerçekleştirmişti.

Hüküm ve Ceza

İrfan Çağrıcı ve diğer sanıklar, çeşitli suçlardan ağır cezalara çarptırıldı. Ancak, idam cezasının kaldırılmasının ardından Çağrıcı'nın cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2018 Model Mercedes Benz marka araç

İcradan satılık 2018 Model Mercedes Benz marka araç