Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem TOROS LİSESİ'NDEN BİR SKANDAL DAHA...

TOROS LİSESİ'NDEN BİR SKANDAL DAHA...

Antalya’nın en büyük ilçesi Kepez’de bir lisede yaşanan bıçaklı yaralama olayı gözleri okullardaki güvenliğe çevirirken, Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Okullarda güvenlik sorunu var” dedi. Başkan Sönmez, ülkeyi yönetenlerin şiddet dilinin de şiddeti körüklediğini kaydetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TOROS LİSESİ'NDEN BİR SKANDAL DAHA...

Edinilen bilgiye göre Kepez ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Toros Anadolu Lisesi’nde 5 Mayıs Cuma günü 11’inci sınıf bir öğrenci başka bir öğrenciyi bıçakla yaraladı. Yaralanan öğrencinin ameliyat olduğu ve hayati tehlikesi olmadığı öğrenilirken Okul Müdürü Ali Ünlü’ye tepkiler çığ gibi büyüyor.

okul müdürü ali ünlü

Yaşanan bıçaklı yaralama olayının ardından Toros Anadolu Lisesi Müdürü Ali Ünlü hakkında velilerden tepki geldi. Güvenlik görevlisi olmadığı ve bir öğrencinin okula kesici, delici maddeyi sokabildiği okulun müdürünün, okulla ilgilenmediği belirtilirken geçtiğimiz yıl bir kız öğrenciyi de taciz ettiği ileri sürüldü. Ünlü’nün geçtiğimiz yıl açılan soruşturma dosyasının da kapandığı iddia edildi.  

“OKULLARDA GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR”

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Okullarda yaşanan şiddet olayları ile ilgili iki temel konu var. Bunlardan birincisi okullarda güvenlik sorunu var. Toros Lisesi’nde yaşanan bu olay ile ilgili okulda güvenliğin olmadığı ve güvenliğin olması gereken yerde vakanın gerçekleştiği görülüyor. Dolayısıyla bir güvenlik sorunu olduğu ve zaman zaman okul idarecilerine ve öğretmenler yönelik dışarıdan gelen kişilerin saldırıları söz konusu olmuştu. Bu büyük bir güvenlik zafiyetidir. İkincisi ise pedagojik olarak tartışılması gereken ülkeyi yönetenlerin şiddet dilini ön plana çıkarıyor olması her türlü olayda şiddet kültürünün gençler arasında yaygınlaşmasını sağlıyor. Bu şiddet kültürünün örneğini burada görüyoruz” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muharrem İnce'nin esnaf ziyareti saldırı şüphesiyle iptal edildi!

Muharrem İnce'nin esnaf ziyareti saldırı şüphesiyle iptal edildi!