Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem TAMİNCE TADİLATI YENİDEN

TAMİNCE TADİLATI YENİDEN

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ borsasının bir numaralı ismi” dediği Fettah Tamince’ye ait milyonluk rant iddialarına konu olan plan tadilatı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile geçtikten sonra tepkiler üzerine Başkan Muhittin Böcek tarafından veto edildi. O tadilat bugün saat 14.00’teki Meclis’te yeniden görüşülecek

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TAMİNCE  TADİLATI  YENİDEN

Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde yer alan Fettah Tamince’nin deniz manzaralı 3676 ada 21 parseli ile ilgili Özel Sağlık Tesis Alanı’ndan, Ticaret-Turizm Alanı’na (TİCT) dönüştürülmesi Antalya Büyükşehir Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilmiş kamuoyundan gelen büyük tepkiler sonucu Başkan Muhittin Böcek ilgili maddeyi meclise iade etmişti. Bugün yapılacak olan Meclis’te madde yeniden görüşülecek.

dfasdcassdfsdcsdadcassdfs

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmeden önce Muratpaşa Belediye Meclisi’nde de oybirliği ile geçen maddede “Subasman kotu kuzeydeki yoldan alınacaktır” plan notunun kaldırılması itirazı CHP ve İYİ Parti grubu tarafından onaylanmış, AKP ve MHP maddeye ret vermişti.

asddf

Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince ile anılan ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de ticaret ve turizm alanı olarak dönüştürülmesi oy birliği ile geçen Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde yer alan 3676 ada 21 parseldeki bina yıkılmış, yıkımdan çıkan molozlar ilgili çalışmalar sürerken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından tadilat Meclis’e iade edilmişti. Plan tadilatı onaylanmadan yapılan yıkım ise vetoya rağmen rezidans inşaatının süreceği iddia edilmişti.

sdf

BAŞKAN VETO ETMİŞTİ

Kamuoyunda büyük tepkiler toplayan düzenleme ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sosyal medya hesabından, “Antalya Büyükşehir Belediye Meclisimizin 17.02.2023 tarihli toplantısında gündemin 30.maddesi olarak görüşülen, Muratpaşa Belediyesinden gelen 1/1000’lik plan teklifini tekrar görüşülmek üzere Meclisimize iade ettim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklamasını yapmıştı.

dfasdcas

PROJEDEN SATIŞ İLANI

Fettah Tamince ile ilişkilendiren plan tadilatına ilişkin Muratpaşa Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’ne yapılan 3 itirazın ‘Subasman kotu kuzeydeki yoldan alınacaktır’ itirazı CHP ve İYİ Parti tarafından kabul edilmişti. İtirazlarda alanın emlak değerinin 200 milyon TL artacağı belirtilmiş ve ‘kişiye özel rant’ ifadeleri dikkat çekmişti. Özel Sağlık Tesisi Alanı’ndan Turizm ve Ticaret Alanı’na çevrilmek istenen parselde binanın yıkılarak hafriyat kaldırma çalışmalarının yapıldığı gözlemlendi. Hafriyat kaldırma çalışmaları dışında alanın derinlikli şekilde kazıldığı gözlemlenirken ünlü emlak sitesi Sahibinden.com’da proje üzerinde başlayan daire satışlarında 170 metrekarelik bahçe katı bir dairenin bir fiyatı 16 milyon Lira olarak ilana çıktığı görülmüştü.

İlgili düzenleme, bugün yapılacak olan Antalya Büyükşehir Meclisi’nde 35’inci madde olarak gündeme gelecek ve meclis üyelerinin oylarına sunulacak. Grupların nasıl karar vereceği merak konusu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Laik ve bilimsel eğitimden VAZGEÇMEK YOK!

Laik ve bilimsel eğitimden VAZGEÇMEK YOK!