Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Taksici esnafı korsana karşı isyan etti

Taksici esnafı korsana karşı isyan etti

Antalya’da son dönemlerde artan korsan taksi ve vergi veremeden ve yasal izni olmadan uygulama üzerinden yolcu taşıyan sürücüler taksici esnafını canından bezdirdi. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın yaptığı açıklamanın ardından konvoy ile tepkilerini ortaya koyan taksici esnafı yasal düzenleme bekliyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Taksici esnafı korsana karşı isyan etti
MUHABİR: Arda KIR

Antalya’da gittikçe tırmanan korsan taksi ve Martı Tag, sarı inci, Antalya korsan taksi gibi uygulamalar sebebiyle taksici esnafı ekmeğini kaybetmekle karşı karşıya kaldı. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan esnaf ardından Antalya’ sokaklarında konvoy yaparak durumu sert şekilde eleştirdi. Bu tür uygulamalar ile vergi vermeden çalışan ve yolcuların can güvenliğini tehlikeye atan sürücüler hakkında yasal bir düzenleme isteyen esnaf adeta isyan etti.

Whatsapp Image 2023 12 18 At 16.35.44

VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ YOK

Basın açıklamasına ve basın açıklaması sonrası yapılan konvoya, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, ABB Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Nurettin Şengün, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ve taksici esnafı katıldı. Basın açıklamasında konuşan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “Korsan demek yağmacılık demektir. Korsan denizde gemilere saldıran haydutlar karada da esnafın ekmeğine göz dikmiş hırsızlardır. Dünya kenti Antalya’da korsan taşımalık oluşturmak, dünyanın her tarafından gelen misafirlerimizin can ve mal güvenliğini bu emek hırsızlığına teslim etmek demektir. Biz geçmişten beri korsan taşımacılık ile mücadele ediyoruz. Bazı firmalar, Martı Tag, binbin, sarı inci, Antalya korsan taksi gibi uygulamalar üzerinden yasaların arkasından dolaşarak korsan taşımacılık yapmaktadır. Bizler korsanın her türlüsüne karşıyız. Korsanın bir kolu esnafın ekmeğine göz dikerken diğer kolu ise trafiğin içinde vatandaşların can güvenliğini tehdit etmekte” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2023 12 18 At 16.35.43

KENTİ KORSANLARDAN KORUYUN

Başkan Mehmet Ali Alkan, “Kentimizi korsanlardan kurtarmak bizim sorumluluğumuzdur. Antalya Emniyeti, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Valiliği ile koordineli şekilde kontrollerimiz hızlar artacak ve olumlu şekilde bu süreci sonuçlandıracağız. Korsan büyüyen ve kentte herkesi tehdit eden bir sorun haline gelmiştir. Tüm kamuoyunun dikkatini korsana çekmek istiyoruz. Kentimizde korsan taşımacılığı sayıyla sayma gibi bir şansımız yok. Sadece yol değil yük taşımasında da korsan sorunumuz oluyor. Antalya’da geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik. Antalya Valimiz Hulusi Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek başta olmak üzere tüm kurumlar ile geniş bir toplantı yaptık ve bu toplantı sonrasında denetimlerin kapsamlı şekilde yapılacağını sizlere iletiyorum. Biz korsan taşımacılık hakkında yasal düzenleme istiyoruz. Bu yasal düzenleme ile ilgili gerekli yerlere müracaat ettik. Biz ekmeğimiz için mücadele edeceğiz. Esnafımızın ekmeğini savunacağız. Biz omuz omuza korsanı durduracağız” diye konuştu.

Whatsapp Image 2023 12 18 At 16.35.46

ESNAFIN HAKKINI SAVUNACAĞIZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Şengül, “Antalya’da turizm odaklı işler olması dolayısıyla ve esnafımızın hakkını savunmamız gerektiğinden bir çok konuda korsanlara dur dememiz gerekir. Bundan sonra korsanla mücadelede bundan önceki gibi bir tutum sergilenmeyecek. Kolluk kuvvetlerimiz kesintisiz denetimler yapılacak. Bu konuda tüm kurumlar arasında olumlu bir işbirliği var. Bundan sonra Antalya’da bir çok alanda korsan taşımacılık konusu ile mücadelede Büyükşehir olarak yetkimizi sonuna kadar kullanacağız. Ben Ulaşımın başkanıyım sizde ulaşım esnafısınız. Sizler verdiğiniz vergiler ile hem belediyeyi hem de Türkiye’ye karşı sorumluluğunuzu yerine getiriyorsunuz. Bizde Büyükşehir belediyesi olarak sizin haklarınızı sonuna kadar savunmak bizim boynumuzun borcudur. Valimizin verdiği talimat ile 24 saat denetimler olacak” dedi.

Whatsapp Image 2023 12 18 At 16.35.45 (1)

TALİMAT VERİLDİ DENETİMLER ARTACAK

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere, “Korsana karşı konvoyumuza ve toplantımıza hoş geldiniz. Biliyorsunuz şehrimizde T plakalı 3 binin üzerinde taksimiz var. Hepsi bu şehre hizmet etmek için çalışıyor. Bu şehre hizmet ederken de ekmeğimizi elimizden alan, ekmeğimizi çalan, aşımızı hukuksuz yollardan, bizi şu anda burada toplanmamıza sebep olan bir korsan taşımacılık var. Ekmeğimiz için buradayız. Bizim ekmeğimize karşı gelenler, ekmeğimizi elimizden almaya gelenlere de tepkimizi en sert şekilde koyarız. 19 ilçedeki tüm başkan ve şoförler ile toplandık ve konuştuk. Gerekli talimatlar verildi. Bugün her şey ortada, tüm esnafımız burada. Biz isteğimiz zaman ekmeğimize sahip çıkmak için hakkımızı ararız. Biz ekmeğimiz için buradayız ve ekmeğimizi elimizden almaya gelenlere karşı tepkimizi koyacağız” dedi.

Whatsapp Image 2023 12 18 At 16.35.47Whatsapp Image 2023 12 18 At 16.35.46 (1)Whatsapp Image 2023 12 18 At 16.35.45Whatsapp Image 2023 12 18 At 16.35.42Whatsapp Image 2023 12 18 At 16.35.41

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrailli inşaat firmasının insanlık dışı reklamı! Gazze'de enkaz manzaralı işgal ilanı!

İsrailli inşaat firmasının insanlık dışı reklamı! Gazze'de enkaz manzaralı işgal ilanı!