Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Sürücüler dikkat! 46 günlük trafik çilesi

Sürücüler dikkat! 46 günlük trafik çilesi

Ankara-İstanbul otoyolunun Bolu Dağı geçişi, 25 Eylül'den itibaren 46 gün boyunca Ankara yönünde trafiğe kapatılacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sürücüler dikkat! 46 günlük trafik çilesi
MUHABİR: Kamer Durdu

Kamer Durdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişi Kaynaşlı-Abant kavşakları arasında, 23 kilometrelik kesimde onarım çalışması yapılacağı belirtildi. Bu nedenle, söz konusu kesimde Ankara istikametindeki trafik, D-100 devlet yolu üzerinden sağlanacak.

Açıklamada, "25 Eylül 2023 tarihinde saat 08.00'den itibaren başlayacak çalışmalar, 9 Kasım 2023 tarihinde saat 17.00'ye kadar devam edecek. Çalışmalar süresince sürücülerin alternatif güzergahları kullanmaları önemle rica olunur" denildi.

İstanbul yönündeki trafik etkilenmeyecek

Anadolu Otoyolu'nun İstanbul istikameti, trafiğe açık olacak. Sürücüler, Ankara istikametine gitmek için D-100 karayolunu kullanabilecek.

İşte alternatif güzergahlar

Sürücüler, Bolu Dağı'ndaki onarım çalışması nedeniyle Ankara istikametine gitmek için aşağıdaki güzergahları kullanabilecek:

  • D-100 karayolu
  • TEM otoyolu
  • E-90 karayolu     

SÜRÜCÜLER BU LİSTEYİ MUTLAKA KONTROL EDİN

Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmalarının sürdürüldüğü kesimlerde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerektiği konusunda sürücüleri uyardı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün "Yol Durumu ve Kapalı Yollar Bülteni" yayımlandı.

Müdürlüğün yol durumu bültenine göre yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği güzergahlar şöyle:

İzmit Doğu-TEM Otoyolu İzmit Doğu kavşakları, Güney Taşıma Yolu'nda (Ankara istikameti) emniyet ve 1. şeritte üstyapı bakım ve onarım çalışması yapılacak. Bu nedenle trafik akışı 2. ve 3. şeritlerden sağlanıyor. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önem taşıyor.

İzmir-Aydın Otoyolu'nun 92-95. kilometrelerinde (Aydın Kuzey kavşağı-Çine-Muğla kavşağı) üstyapı onarım çalışmaları sebebiyle İzmir-Aydın istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü gerçekleştiriliyor.

Anadolu Otoyolu'nun Kaynaşlı-Abant kavşaklarında (Bolu Dağı geçişi) Ankara istikametinde tünel portal yapısı ve viyadüklerde genleşme derzi yenileme çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapalı olduğundan ulaşım Kaynaşlı kavşağından D-100 Devlet Yolu'na aktarılacak, sürücüler tekrar Abant kavşağından otoyola girecekler.

Aydıncık-Anamur yolunun Sarıyar-1, Sarıyar-2, T-6, T-7 ve T-8 tünellerinde elektromanyetik çalışmalar dolayısıyla tüp aktarımı yapılırken ulaşım kuzey tüplerinden devam ediyor.

Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı yolunun 15-16. kilometrelerinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 10.00-16.00 saatlerinde yol kısa süreli trafiğe kapatılacak.

Isparta-Antalya (Dereboğazı) yolunun 1-2. kilometrelerinde oturma ve çatlaklar sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü ve kontrollü sürüyor.

Diyarbakır-Mardin yolunun 15-18. kilometrelerinde yapım çalışmaları dolayısıyla yol trafiğe kapatıldı. Bu nedenle ulaşım sağ şeritten gidiş geliş olarak devam ediyor.

Sivas-Zara yolunun 1-3. kilometrelerinde Numune Hastanesi köprülü kavşak yapım işi nedeniyle ulaşıma her iki yönde servis yollarından izin veriliyor.

Tokat-Niksar yolunun 33-35. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Hakkari-Yüksekova yolunun 1-2. kilometrelerinde heyelan çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden kontrollü gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk ekonomisi iflasın eşiğinde! 24 saatte 60 şirket kapandı

Türk ekonomisi iflasın eşiğinde! 24 saatte 60 şirket kapandı