Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem SGK'dan son dakika: 1 ay içinde başvuranlara yüzde 50 indirim

SGK'dan son dakika: 1 ay içinde başvuranlara yüzde 50 indirim

Aralık ayında başvurunuzu yaparak uzmanın önerilerinden faydalanın. Bu tarihi kaçırmamanız, ödemelerde avantaj sağlayacaktır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SGK'dan son dakika: 1 ay içinde başvuranlara yüzde 50 indirim
MUHABİR: Kamer Durdu

Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, yaptığı açıklamada, askerlik ve doğum borçlanmalarının asgari ücrete bağlı olarak değişen ödemelerine dikkat çekti. İşte Kurtuluş'un açıklamalarına göre hesaplamalar:

Hesaplama Detayları:

Asgari ücretin yüzde 32’si oranında belirlenen bu ödemeler günlük 30'a bölünerek hesaplanıyor. Şu anki tutar 143.08 TL'dir. Asgari ücrete yüzde 50 oranında bir artış öngörüldüğünde, bu tutar da yüzde 50 oranında artacak ve 214.62 TL'ye yükselecektir. Günlük bu kadar tutarlık bir artış söz konusu olacak.

Örnek Hesaplama:

Örneğin, 500 günlük bir askerlik veya doğum borçlanması için şu anda 71,541 TL ödeme yapılırken, yeni dönemde yüzde 50 oranında artış bekleniyorsa, bu tutar 107,312 TL'ye çıkacaktır. Bu, yaklaşık 26,000 TL'lik bir artış anlamına gelmektedir.

Önemli Tarih Bilgisi:

Kurtuluş, borçlanma düşünenlere Aralık ayında başvuruda bulunmalarını öneriyor. Bu ay içinde yapılan başvurular, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kişinin şartlara uygun olup olmadığını araştırmasına olanak tanıyacak ve bu süreç biraz zaman alacaktır. Başvurunun kabul edilmesi durumunda, ödemeler için 1 aylık bir süre verilecektir.

Erken Başvuru Avantajı:

Ahmet Kurtuluş, borçlanma düşünenlere hemen bugün başvuruda bulunma zorunluluğu olmadığını belirtiyor. Aralık ayı içinde başvuruda bulunanlar, ödemelerini hemen yapmak zorunda değiller. Bu kişilere toplamda 45-60 gün arasında, 2023 yılı fiyatları üzerinden ödeme yapma fırsatı tanınacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rüştü Peker Kepez için sandıkları patlatmaya hazır

Rüştü Peker Kepez için sandıkları patlatmaya hazır