Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Selçuk Bayraktar paylaştı: Kemankeş'ten başarılı uçuş!

Selçuk Bayraktar paylaştı: Kemankeş'ten başarılı uçuş!

Baykar tarafından geliştirilen Kemankeş 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi, ikinci sistem doğrulama testini de başarıyla tamamladı. Selçuk Bayraktar, test görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Selçuk Bayraktar paylaştı: Kemankeş'ten başarılı uçuş!
KAYNAK: İHA

Baykar tarafından geliştirilen mini akıllı seyir füzesi Kemankeş, ikinci sistem doğrulama testini de başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bu önemli testi sosyal medya hesabında duyurdu.

Baykar'ın geliştirdiği yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin testleri başarıyla sürüyor. Kemankeş 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin Edirne Keşan'daki Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde yürütülen testleri de başarıyla devam ediyor. Planlanan takvim çerçevesinde yapılan ikinci sistem doğrulama testi de başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Selçuk Bayraktar paylaştı: Kemankeş'ten başarılı uçuş!

"Kemankeş 2'nin Teknik Özellikleri ve Kabiliyetleri"

Yaklaşık 1 saat boyunca havada kalabilen mini akıllı seyir füzesi, sahip olduğu jet motoru sayesinde yüksek hızla hareket ederek düşman hattı gerisindeki en riskli hedeflere karşı etkili olabiliyor. 200+ kilometre görev menziline sahip olan Kemankeş 2, yapay zekâ destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini tanıyarak zorlu hava şartlarında dahi tam isabetle imha yeteneğine sahip olacak.

Selçuk Bayraktar paylaştı: Kemankeş'ten başarılı uçuş!

Yapay Zekâ Destekli Oto Pilot ve Otonom Uçuş Özellikleri

Yapay zekâ destekli oto pilot sistemi ile otonom uçuş gerçekleştiren Kemankeş 2, stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirerek savaş sahasında dengeleri değiştirecek. Gece ve gündüz kullanılabilen bu füze, barındırdığı anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabilecek. Kemankeş 2, elde ettiği tüm veri ve görüntüleri yer kontrol istasyonuna ileterek kullanıcıya veri takibi konusunda destek sağlayacak.

Selçuk Bayraktar paylaştı: Kemankeş'ten başarılı uçuş!

İlk Kez Teknofest'te Tanıtıldı

Stratejik hedeflere karşı kullanılmak üzere Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen mini akıllı seyir füzesinin ilk versiyonu Kemankeş 1, 27 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023'te ilk kez halka açık şekilde sergilenmişti. İlk atış testini ise 14 Haziran 2023'te Bayraktar TB2 SİHA'dan ateşlenerek başarıyla tamamlamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Futbol Takımı EURO 2024 hazırlıklarına hız kazandırıyor

A Milli Futbol Takımı EURO 2024 hazırlıklarına hız kazandırıyor