Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Selahattin Demirtaş Tahliye Mi Oldu? Selahattin Demirtaş Neden Diyarbakır’a Gitti?

Selahattin Demirtaş Tahliye Mi Oldu? Selahattin Demirtaş Neden Diyarbakır’a Gitti?

Başak Demirtaş'ın DEM parti uygun görürse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olurum açıklamasından sonra Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, annesi Sadiye Demirtaş’ın sağlık sorunları nedeniyle Diyarbakır’a taşındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Selahattin Demirtaş Tahliye Mi Oldu? Selahattin Demirtaş Neden Diyarbakır’a Gitti?

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, annesi Sadiye Demirtaş’ın sağlık sorunları nedeniyle Diyarbakır’a taşındı. Demirtaş, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyordu.

Annesinin Sağlık Durumu Nasıl?

Sadiye Demirtaş’ın sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşılamadı, ancak özel bir hastanede tedavi gördüğü bildirildi.Selahattin Demirtaş, annesi Sadiye Demirtaş’ın hastaneye kaldırılmasının ardından Diyarbakır’a taşındı.

Selahattin Demirtaş Tahliye Mi Oldu Selahattin Demirtaş Neden Diyarbakır’a Gitti 1 (2)

Selahattin Demirtaş Neden Diyarbakır’a Gitti?

Başak Demirtaş'ın DEM parti uygun görürse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olurum açıklamasından sonra Selahattin Demirtaş'ta annesinin hastalığı gerekçesiyle Diyarbakır'a taşındı.

Selahattin Demirtaş Tahliye Mi Oldu?

Selahattin Demirtaş Tahliye olmadı.

Selahattin Demirtaş Diyarbakır'a ne zaman gitti?

Selahattin Demirtaş Diyarbakır'a bugün gitti.

Selahattin Demirtaş Tahliye Mi Oldu Selahattin Demirtaş Neden Diyarbakır’a Gitti 1 (1)

Selahattin Demirtaş Cezaevine Döndü Mü?

Selahattin Demirtaş, annesi Sadiye Demirtaş’ın rahatsızlığı nedeniyle özel uçakla getirildiği Diyarbakır’da bir süre kaldıktan sonra Edirne'ye geri götürülüyor.

2022’deki Taşınma

Demirtaş, Kasım 2022’de, tutuklanmasından tam altı yıl sonra, babası Tahir Demirtaş’ın kalp krizi geçirip yoğun bakıma alınmasının ardından bir kez daha Diyarbakır’a taşınmıştı. Demirtaş, babasıyla yoğun bakım odasında görüştürüldükten sonra Edirne’ye geri götürülmüştü.

Babasının Cenazesine Katılmama Kararı

Tahir Demirtaş, 31 Aralık 2023’te hayatını kaybetti. Selahattin Demirtaş, aynı gün düzenlenen cenaze törenine katılmayacağını ve yasını cezaevindeki hücresinde tutacağını avukatlarına bildirdi. Demirtaş’ın cenazeye katılmama kararının nedeni, başta Gültan Kışanak’ın cenaze dönüşü yaşadıkları olmak üzere diğer tutuklu siyasetçilere ve kendisine yönelik iktidarın yaklaşımlarını protesto etmek ve tepki göstermek olarak belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Hava Yolları'ndan Yeni Hizmet! 

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Hizmet!