Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Seçim vaadi evlilik kredisi gençleri hüsrana uğrattı

Seçim vaadi evlilik kredisi gençleri hüsrana uğrattı

Hükümetin seçim vaadi olarak sunduğu evlilik kredisiyle ilgili şaşırtıcı bir gelişme gün yüzüne çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Seçim vaadi evlilik kredisi gençleri hüsrana uğrattı
KAYNAK: Haber Merkezi

Evlilik Kredisi Vaadi Sınırlı Kapsamda

AKP hükümetinin seçim öncesi gençlere vadettiği 150 bin TL'lik evlilik kredisinde önemli bir gelişme yaşandı. Halk TV'nin elde ettiği bilgilere göre, müjde olarak duyurulan kredi her isteyen genç tarafından alınamayacak. Türkiye genelinde her yıl 700 bine yakın çiftin evlendiği düşünüldüğünde, krediye başvuruda bulunan her gencin bu avantajdan faydalanamayacağı belirtiliyor.

TBMM Müzakere Ediyor

AKP'nin seçim vaadi olan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) müzakere ediliyor. Ancak, kredinin şu aşamada sadece deprem bölgesinde ikamet eden gençlere tahsis edileceği açıklandı.

İlk Etapta Deprem Bölgelerine

Kanun teklifinin TBMM'de kabul edilmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, ilk etapta yeni evlenecek gençlere, ödemesiz olarak iki yıl boyunca 150 bin TL faizsiz kredi sağlanacak. Ancak bu ayrıcalıktan yararlanmak isteyen gençlerin, başvurularını e-Devlet uygulaması üzerinden yapmaları gerekecek.

Gerçekleştirilecek Ödeme Planı

Evlilik kredisinden faydalanacak gençler, 5 yıl içinde krediyi geri ödemekle yükümlü olacaklar. Kredi paketinin ilk aşamasında, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri'nden etkilenen 11 şehirde ikamet eden gençlere öncelik tanınacak. Ancak, proje şu an için pilot bölge olarak seçilen deprem bölgeleriyle sınırlı olup, gelecekte genişletilip genişletilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Doğalgaz faturasını azaltmanın yolları! 21 adımda doğal gaz faturası nasıl düşer?

Doğalgaz faturasını azaltmanın yolları! 21 adımda doğal gaz faturası nasıl düşer?