Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Sanat gelişmezse ticarette gelişmez”

“Sanat gelişmezse ticarette gelişmez”

ATSO Başkanı Davut Çetin, “Sanat, gelişmedikçe millet olarak resme, heykele önem vermedikçe sanayide, turizmde, ticarette gelişemeyiz. Sanata ve sanatçıya en yüksek önemi vermek zorundayız" dedi. Çetin, “Yerel basın kent kültürünün, kent kimliğinin vazgeçilmez unsurudur. Bağımsız gazeteciliği, bağımsız, tarafsız yerel medyacılığı güçlendirecek bir destek sistemi olmalıdır’’diye konuştu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Sanat gelişmezse ticarette gelişmez”


ATSO Başkanı Davut Çetin,  Sanat, gelişmedikçe millet olarak resme, heykele önem vermedikçe sanayide, turizmde, ticarette gelişemeyiz. Sanata ve  sanatçıya en yüksek önemi vermek zorundayız" dedi. Çetin, “Yerel basın kent kültürünün, kent kimliğinin vazgeçilmez unsurudur. Bağımsız gazeteciliği, bağımsız, tarafsız yerel medyacılığı güçlendirecek bir destek sistemi olmalıdır’’diye konuştu.


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın(ATSO)Ekim ayı toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Yerel basınımızda Hükümetten çeşitli destek talepleri gündeme gelmiştir. Yerel basın kent kültürünün, kent kimliğinin vazgeçilmez unsurudur. Bağımsız gazeteciliği, bağımsız, tarafsız yerel medyacılığı güçlendirecek bir destek sistemi olmalıdır’’dedi.

Davut Çetin, Yüksek ateş ve solunum sıkıntısı şikayeti ile hastaneye kaldırılan ve 9 gündür Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde tedavi gören CHP Önceki Genel Başkanı ve CHP Antalya CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yılında ATSO olarak Kaleiçi Evi’nde 27 Ekim’de konser düzenleyeceklerini belirten Çetin,’’ 29 Ekim’de geleneksel yelken yarışımız var.  Antalya’da 28 ve 29 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet meydanında iki gün üst üste iki kutlama yapılacaktır. Aslında her kurum kendi kutlama programını yapıyor, biz de oda olarak kendi etkinliklerimizi yapıyoruz. Her kutlama bir zenginliktir, her kutlama değerlidir, saygı duyuyorum. Bununla birlikte bütün kurumlar olarak ortak bir program yapmamız gerektiğine inanıyorum. Cumhuriyet Bayramı milletimizin en büyük bayramıdır, millet olarak böyle bir günde beraber olmalıyız. Cumhuriyet bayramı kayıtsız, şartsız bir birleşme günü olmalıdır. Bu kutlamaları bir hafta süren Cumhuriyet şenliklerine dönüştürelim. Her kurum görev alsın, Antalya Cumhuriyet Bayramı Şenliği yapalım, yeni bir gelenek başlatalım. Cumhuriyet Bayramında mutlaka ve mutlaka tam bir birliktelik sergilemeliyiz’’diye konuştu.

ATATÜRK DÖNEMİNDE YAPILAN KALKINMA HAMLESİNİ YAPMALIYIZ

Çetin,’’  Cumhuriyetin 100. Yılına 6 yıl kaldığını ve 100. Yıl için yeni bir atılım programı başlatmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Cumhuriyet’in ilanından sonra Atatürk döneminde yapılan kalkınma hamlesini model almalıyız. Bir liste gösterelim, bunlar o dönemde yapılan yatırımların kısa bir listesidir. Bankalar kurulmuş, demiryolları, fabrikalar yapılmıştır. O dönemde Cumhuriyet öncesinden kalan borçlar ödenmiştir. Bütçe dengesi ve dış denge korunmuştur.   1929 dünya krizine rağmen sanayi ve altyapı hamlesi gerçekleştirilmiştir’’diye konuştu. Sanat gelişmedikçe, millet olarak resme, heykele önem vermedikçe sanayide, turizmde, ticarette de gelişemeyeceğimizi söyleyen Çetin,’’  Maalesef genç nesiller Türkiye’nin sanat mirasını ve klasik sanatçılarını tanımıyorlar, oysa bir milleti millet yapan sanatçılardır. Hatta bazen üzücü olaylar da yaşanıyor. Bir ilimizde kitap fuarında bir yazar, İstanbul'da bir sergiye katılanlar taciz edildi. Sanata, sanatçılara, yazarlara en yüksek önemi vermek zorundayız. Bir ülkenin tarihinden mimarları, şairleri, bestecileri, romancıları çıkardığınızda geriye bir şey kalmaz.  Antalya’da bütün aileler çocuklarına kültür ve sanatımızın değerlerini tanıtmalıdır. Kendi içimizdeki çekişmeleri bırakıp bunlara zaman ayırmalıyız’’ diye ifade etti.

YEREL BASINI GÜÇLENDİRECEK DESTEK SİSTEMİ OLMALIDIR

Yerel basına destek verilmesi konusunda hükümetten çeşitli destek taleplerinin gündeme geldiğini belirten Çetin,’’ Bir başka önemli konu yerel basına destek verilmesi konusudur. Yerel basınımızda Hükümetten çeşitli destek talepleri gündeme gelmiştir. Yerel basın kent kültürünün, kent kimliğinin vazgeçilmez unsurudur. Bağımsız gazeteciliği, bağımsız, tarafsız yerel medyacılığı güçlendirecek bir destek sistemi olmalıdır’’dedi. DENİZ TOPKAYA

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kupada yola devam

Kupada yola devam