Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Samsun'da mavi yengeç alarmı

Samsun'da mavi yengeç alarmı

Samsun'da balıkçılar, son bir haftadır ağlarına takılan mavi yengeçleri görünce şaşırdılar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Samsun'da mavi yengeç alarmı
MUHABİR: Kamer Durdu

Samsun'da balıkçılar, son bir haftadır ağlarına takılan mavi yengeçlerle ilginç bir karşılaşma yaşadılar. Genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde rastlanan ve oldukça büyük boyutlara ulaşabilen mavi yengeçler, bu sefer Karadeniz'de görüldü.

Ağırlıklı olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan bu mavi yengeçler, genellikle ağları deler ve balıkların kaçmasına neden olur, bu da balıkçılara ekonomik zarar verir. Son bir haftadır Samsunlu balıkçılar, neredeyse her gün ağlarına 1 veya 2 mavi yengeç çıktığını belirtiyorlar.

mavi yengeç

Balık satıcısı Onurcan Köse, bu yılın Karadeniz'de mavi yengeçlerin sıkça ağlara takıldığı ilk yıl olduğunu belirtti. Köse, "Mavi yengeç, 19 Mayıs Dereköy'de ufak kayıkçıların tirsi ve kefal için attıkları ağdan çıktı. Normalde mavi yengeçler Karadeniz'de nadiren görülürdü. Ancak son bir haftadır her gün 1 veya 2 mavi yengeç ağlarımızda çıkıyor. Biz de bunlardan birini kaydettik. İnsanların ilgisini oldukça çekiyor ve nereden geldiklerini merak ediyorlar. Gösteriş amacıyla tezgahımızda sergiliyoruz" dedi.

bk

Ayrıca Köse, bu sezon balık satışlarının oldukça iyi gittiğini ve hamsi, mezgit, istavrit ve barbun gibi balıklara talebin yüksek olduğunu belirtti. Hamsinin 50 TL, mezgitin 50 TL, istavritin 40 TL ve barbunun ise 60 TL olduğu fiyatlarla satıldığını ekledi. Bu fiyatlarla vatandaşların balıklara ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

balikcilarin-korkulu-ruyasi-mavi-yengec-1-haftadir-karadenizde-goruluyor-001

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Orhan Gencebay'a Hakaret Edeni Darp Eden Cengiz Kurtoğlu'na Ceza

Orhan Gencebay'a Hakaret Edeni Darp Eden Cengiz Kurtoğlu'na Ceza