Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Salda Gölü Çevresinde Asfalt Çalışmaları'na Antalya'dan Tepki

Salda Gölü Çevresinde Asfalt Çalışmaları'na Antalya'dan Tepki

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Antalya Şubesi, Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde yer alan Salda Gölü çevresinde devam eden asfalt çalışmalarına sert tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Salda Gölü Çevresinde Asfalt Çalışmaları'na Antalya'dan Tepki
MUHABİR: Kamer Durdu

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Antalya Şubesi, Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde yer alan Salda Gölü çevresinde devam eden asfalt çalışmalarına sert tepki gösterdi. Oda, göl ve çevresinin biyolojik çeşitlilik açısından önemine dikkat çekerek, yapılan çalışmaların yerel ekosisteme geri dönüşü olmayan zararlar verebileceği uyarısında bulundu.

Ekolojik Değerlere Dikkat Çekildi

ÇMO Antalya Şubesi'nin açıklamasına göre, Salda Gölü çevresindeki asfalt yol yapımının, gölün 301 bitki türüne ve 38 farklı su kuşuna ev sahipliği yaptığı bilinen 81 familyaya zarar verebileceği belirtildi. Asfalt çalışmalarının, bu değerli türlerin yaşam alanlarını daraltarak yerel ekosistemde kalıcı değişikliklere neden olabileceği vurgulandı.

Doğal Mirasın Korunması İsteniyor

ÇMO Antalya Şubesi'nin yetkililere yönelik çağrısında, Salda Gölü'nün dünya çapında eşsiz bir ekolojik ve jeobiyokimyasal öneme sahip olduğu vurgulandı. Gölün, magnezyum zenginliği sayesinde beyaz kumsallara ve stromatolit oluşumlarına ev sahipliği yaparak benzersiz bir ekosistem sunduğu ifade edildi. Ayrıca, gölün biyolojik çeşitlilik açısından yanı sıra, potansiyel olarak bilimsel araştırmalar için önemli bir alan olabileceği belirtildi.

Çevre Dostu Çözümler Önerildi

Çevre Mühendisleri Odası, asfalt yerine çevreye daha az zararlı olabilecek ve doğal yapıya uygun malzemelerin tercih edilmesini önerdi. Bu doğrultuda, su geçirgen yüzey kaplamaları, doğal taş ve çakıl gibi malzemelerin kullanımının çevresel etkileri minimize edeceği belirtildi.

Acil Önlem Alınmalı 

ÇMO Antalya Şubesi, Salda Gölü'nün gelecek nesillere aktarılabilmesi için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, asfaltlama faaliyetlerinin durdurulması ve alternatif çözümlerin gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, çevresel etkilerin sürekli olarak izlenmesi ve yerel halk ile bilim insanlarının görüşlerinin dikkate alınması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahçeşehir Koleji öğrencileri ABD'de prestijli bir ödül kazandı

Bahçeşehir Koleji öğrencileri ABD'de prestijli bir ödül kazandı