Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Okul kantinlerinde yeni dönem: MEB'den haftada bir gün çorba ve meyve günleri

Okul kantinlerinde yeni dönem: MEB'den haftada bir gün çorba ve meyve günleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Sağlıklı Besleniyorum" projesi, okul kantinlerinde çorba ve meyve günlerini içeriyor. Kantinlerde yer alacak sloganlar ve projeyle ilgili kantin sahiplerinin olumlu yorumları dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okul kantinlerinde yeni dönem: MEB'den haftada bir gün çorba ve meyve günleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Sağlıklı Besleniyorum" projesi kapsamında, okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenlenecek. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okul kantinlerine gönderilen resmi yazı ile bu karar duyuruldu. Gönderilen yazıda, kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftanın bir gününde, ‘çorba günü’ için üretilecek çorbanın, üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla satışının yapılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Sloganlarla Desteklenen Proje Kantinlerde Pozitif Geri Dönüşler Alıyor

Proje kapsamında kantinlerde yer alacak sloganlar da dikkat çekiyor. Afişlerde ‘Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta’, Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana’, ‘Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?’, ‘Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler’ gibi sloganlar yer aldı.

Kantin Sahiplerinden Olumlu Yorumlar Geldi

Milliyet'te yer alan habere göre, projeyle ilgili bilgi veren Ankara Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şahin, projenin obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenme için olumlu bir adım olduğunu belirtti. Ancak, haftanın bir günü olmasının yeterli olmadığını ifade eden Şahin, kantincilere daha fazla esneklik tanınması gerektiğini vurguladı. Kantincilerin dilediği gün ve saatte çorba yapabilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, kantinlerin öğrenciler için bir mutfak gibi olması gerektiğini ve sadece çorba değil, sulu yemek, pilav, salata gibi çeşitli yiyeceklerin de satılması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve İlçeleri Elektrik Kesintisi! 3 Mart 2024 Pazar

Antalya ve İlçeleri Elektrik Kesintisi! 3 Mart 2024 Pazar