Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yeni Düzenleme! Ders Süreleri 30 Dakikaya İniyor

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yeni Düzenleme! Ders Süreleri 30 Dakikaya İniyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim yılı itibarıyla bazı okullarda ders sürelerini 30 dakikaya indirdi. Peki, kimler bu uygulamadan faydalanabilecek? İşte detaylar ve başvuru süreci...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yeni Düzenleme! Ders Süreleri 30 Dakikaya İniyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, belirli koşulları karşılayan okullar, ders sürelerini 40 dakikadan 30 dakikaya indirme fırsatına sahip olacak. Bu uygulamadan, özellikle öğrenci yoğunluğu bulunan ikili öğretim yapan okullar ve bina hasarı nedeniyle başka bir binaya taşınan okullar faydalanabilecek.

Ders süreleri nasıl 30 dakikaya inecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sürecini aksatmadan daha verimli hale getirmek için ders sürelerinin kısaltılmasına yönelik bu kararı aldı. Yık yap veya güçlendirme çalışmaları nedeniyle hasar gören okullar ya da ikili öğretim yapan yoğun öğrenci nüfusuna sahip okullar bu uygulamadan yararlanabilecek. Bu sayede, öğrenci yoğunluğu azaltılarak eğitim kalitesinin korunması hedefleniyor.

İkili öğretim yapan okullar ne yapacak?

İkili öğretim yapan okullarda ders sürelerinin 30 dakikaya inmesi için okul yönetimleri başvuru yaptı. Başvuruların onaylanması durumunda okullar, hızla yeni düzene geçecek. Ancak ders sürelerinin 30 dakikaya düşmesi için okulların taşınması gerekmiyor. Yalnızca öğrenci yoğunluğu sebebiyle ikili öğretim kapsamına alınan okullarda da bu düzenleme geçerli olacak.

Başvurular nasıl yapılıyor?

Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte başvurular alınmaya başlandı. Başvuru süreçleri devam eden okullar, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt bekliyor. Onay alınması durumunda ders saatleri 30 dakikaya indirilerek eğitim süreci daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütülecek.

Dinlenme sürelerinde de değişiklikler var mı?

2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla, ders aralarındaki dinlenme süresi 10 dakika, öğle arası ise 45 dakika olarak belirlendi. Ancak, ikili öğretim yapan okullar için bu süreler de değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca, doğal afet gibi olağanüstü durumlarda da bu sürelerde esneklik sağlanabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fed'in 4 yıl aradan sonra faiz indirimine giden yolculuğu

Fed'in 4 yıl aradan sonra faiz indirimine giden yolculuğu