Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Nerede bu vekiller?

Nerede bu vekiller?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası ekonomik kayıpların telafisi gerekçesiyle getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ve 375 sayılı KHK’da değişiklik ile ilgili yapılan oylamaya 600 milletvekilinden 403’ü katıldı. Meclis verilerinden alınan bilgiye göre katılanların 278’i kabul, 120 ret, 2 çekimser, 3 mükerrer oy kullanıldı.17 Milletvekilinin olduğu Antalya’da ise 9 muhalefet milletvekilinden 6 tanesi oylamaya katılmadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nerede bu vekiller?

F1O-mvYWwAEIX3h

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası ekonomik kayıpların telafisi için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni arttırma ve 375 sayılı KHK’da değişiklik ile ilgili TBMM’de yapılan oylamada AKP ve MHP milletvekilleri kabul oyu kullanırken, HÜDA-PAR’lı vekiller ise çekimser kaldı. Millet İttifakı bileşenleri olarak seçime giren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’nden oylamaya katılan vekiller ise ret oyu kullandı. Toplam 403 vekilin katıldığı oylamada 278 kabul, 120 ret, 2 çekimser, 3 de mükerrer oy kullanıldı.

MUHALEFET BİR VAR BİR YOK

Antalya’da ise 17 milletvekilinin 10’u oylamaya katıldı. Cumhur İttifakı partilerinden olan AKP ve MHP Antalya Milletvekillerinin hepsi oylamada kabul oyu verirken, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Sururi Çorabatır, İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç ve Gelecek Partisi Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun oylamaya katılmadı.

MUHALEFETTEN 3 MİLLETVEKİLİ KATILDI

CHP Milletvekili Cavit Arı, İYİ Parti Milletvekili Uğur Poyraz ve YSP Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç ise oylamada ret oyu kullandı. Antalya’nın muhalif 6 milletvekilinin oylamaya katılmaması dikkat çekti. İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya’nın sağlık sorunu sebebiyle oylamaya katılmadığı öğrenilirken, diğer milletvekillerinin katılamama sebepleri bilinmiyor.

ARDA KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaş Yayla Şenlikleri başlıyor

Kaş Yayla Şenlikleri başlıyor