Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Naci Görür'den Doğu Anadolu için deprem uyarısı

Naci Görür'den Doğu Anadolu için deprem uyarısı

Yer Bilimleri profesörü Naci Görür bu kez Doğu Anadolu için deprem uyarısında bulundu. Dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Naci Görür'den Doğu Anadolu için deprem uyarısı

Deprem bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’de deprem gerçeğinin yeterince anlaşılmadığını ve depremin bilimsel nedenlerinin dışında başka şeylere bağlandığını söyledi.

Görür, depremlerin dünyanın iç yapısının hareketinden kaynaklandığını, ay, güneş, bulut, sıcaklık, HAARP gemisi veya Amerika’nın gemisi ve uçağı gibi faktörlerin etkisi olmadığını belirtti.

Görür, Türkiye’deki en aktif ve en tehlikeli fay hattının Kuzey Anadolu fayı olduğunu, bu fayın 13 milyon senedir deprem ürettiğini ve daha milyonlarca sene devam edeceğini ifade etti.

Görür, “Depremler durmaz, durdurulamaz. Biz depreme karşı ülkeyi dirençli yapalım” dedi.

Görür, Doğu Anadolu’nun da büyük depremler için hazır olduğunu, 7’nin üzerinde deprem kaynaklarının çok olduğunu ve her an binlerce insanın hayatını kaybedebileceğini vurguladı.

Görür, depreme karşı alınması gereken önlemler arasında deprem yasası ve mikrobölgeleme çalışması yapılmasını, kentlerin altı bileşeninin dirençli hale getirilmesini ve halkın bilinçlendirilmesini saydı.

Görür, Marmara’da da beklenen depremin büyük hasar vereceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da jandarma aracı kaza yaptı

Antalya'da jandarma aracı kaza yaptı