Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Naci Görür'den Tunceli depremi yorumu: 'Endişelendik'

Naci Görür'den Tunceli depremi yorumu: 'Endişelendik'

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem, sismik aktivitenin önemini bir kez daha vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Naci Görür'den Tunceli depremi yorumu: 'Endişelendik'
KAYNAK: Haber Merkezi

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD’ın verilerine göre, depremin saati 16.44 ve derinliği ise 7 kilometre olarak kaydedildi. Bu durum, bölgedeki sismik aktivitenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Prof. Dr. Naci Görür’den Önemli Açıklamalar

Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından yaptığı açıklamada, Pülümür bölgesinde sismik hareketlerin bekleniyor olduğunu belirtti. Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu yörede deprem bekliyoruz, onun için endişelendik," ifadelerini kullandı.

Görür’ün Açıklamaları

Görür’ün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Tunceli, Pülümür/Boğazakaraderbent yöresinde sığ ve 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin, muhtemelen 7 Su Fay zonuna paralel bir fay üzerinde oluştuğu düşünülüyor. Küçük de olsa, 7 Su Fayı üzerindeki stres alanını etkileyebilir. Bu yörede depremler bekleniyor, bu yüzden endişeliyiz. Sevgiyle.”

Geçmiş Tahminler

Prof. Dr. Naci Görür, daha önce Tunceli bölgesinde bir deprem beklentisi olduğunu belirtmişti. Erzincan’ın doğusunda bulunan Karlıova ve çevresindeki bölge hakkında, Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucundaki Yedisu Fayı üzerinde sismik aktivitenin artabileceğini ifade etmişti. Görür, "Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalan bölgede deprem üretimi olabilir. Bu olay, uzak bir gelecekte gerçekleşmeyecek," şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın Koza Film Festivali tanıtımında Nebil Özgentürk'ten Narin çıkışı

Altın Koza Film Festivali tanıtımında Nebil Özgentürk'ten Narin çıkışı