Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem NACİ GÖRÜR'DEN DEPREM UYARISI, O BÖLGEYE DİKKAT ÇEKİYOR

NACİ GÖRÜR'DEN DEPREM UYARISI, O BÖLGEYE DİKKAT ÇEKİYOR

Erzurum ve Konya'da dün akşam saatlerinde meydana gelen depreme ilişkin Prof. Dr. Naci Görür kritik uyarılarda bulundu. Görür Erzurum’daki depremin ardından bölgedeki artan deprem aktivitesi üzerine konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NACİ GÖRÜR'DEN DEPREM UYARISI, O BÖLGEYE DİKKAT ÇEKİYOR

Konya’nın Selçuklu ilçesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, dün saat 18.06’da 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Ardından akşam saatlerinde saat 21.37’de de 4,1 büyüklüğünde deprem ile Erzurum sallandı. Prof. Dr. Naci Görür depreme yönelik kritik uyarıda bulundu.,

İŞTE O BÖLGELER

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den Konya ve Erzurum’da meydana gelen depreme ilişkin, “Pınaryolu- Narman/Erzurum’da 4.0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde. 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli” diyerek riskli bölgeleri işaret etti. Konya’daki 5 büyüklüğünde yaşanan depremle ilgili Görür, “Çandır-Selçuklu/Konya’da 5,1 deprem oldu. Deprem Konya-Çandır hattında, kesikli uzanan fay parçalar üzerinde”dedi. 

NAAACİ

DAHA ÖNCE DE UYARMIŞTI

"Yerel yönetime duyuru" başlığıyla sosyal medya hesabı üzerinden deprem uyarısında bulunan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür "Bir çok yerde insanlarımız deprem korkusu içerisinde. Korkuyu yenmenin yolu tehlike yokmuş gibi davranmak, o konuyu gündeme getirmemek, sessiz kalmak ve hiç bir şey yapmamak değildir. Bugüne kadar başımıza gelenler zaten bu yüzden meydana geldi. Lütfen ŞUNU YAPIN: Yerel yönetimler kendi yerleşim alanları içerisinde DEPREM TEHLİKE ANALİZİNİ VE MİKRO-BÖLGELEME çalışmalarını yaptırsınlar. Bir çok yerde üniversitelerimiz var, bu çok zor olmayacaktır. Elimizde bu çalışmalar olursa o yerleşim alanını daha kolay ve sağlıklı olarak depreme hazırlar ve deprem güvenli olarak yönetiriz. Siyasi parti liderleri lütfen kendi partinize bağlı belediye başkanlarını bu doğrultuda uyarınız ve eğitiniz. İnanınçok daha sevilecek ve yüceltileceksiniz. Saygıyla" paylaşımında bulundu. 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Pınaryolu- Narman/Erzurum’da 4,0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde (Çoban Dede?). 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme Zonu için de geçerli. <a href="https://t.co/9K4iMY75AI">pic.twitter.com/9K4iMY75AI</a></p>&mdash; Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) <a href="https://twitter.com/nacigorur/status/1686485827008733184?ref_src=twsrc%5Etfw">August 1, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

KAMER DURDU

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İZMİR'DEKİ ULAŞIM GREVİ SON BULDU

İZMİR'DEKİ ULAŞIM GREVİ SON BULDU