Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Motokurye Samet Özgül cinayeti davası başladı

Motokurye Samet Özgül cinayeti davası başladı

Ankara’da motokurye Samet Özgül’ü öldürmekle suçlanan üç sanık, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, duruşmayı 13 Eylül’e erteledi. Duruşma sonrası açıklama yapan anne Hatice Özgül, “Ben, artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Söz bitiyor derler ya, oradayım. 13 Eylül’de adaletin gelmesini bekliyorum” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Motokurye Samet Özgül cinayeti davası başladı

Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi motokurye Samet Özgül, 5 Kasım 2022 gecesi Ankara’nın Etlik semtinde motosikletle seyir halindeyken tartıştığı 3 kişi tarafından darp edilmiş ve bıçaklanmıştı. Ağır yaralanan Özgül, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından gözaltına alınan B.A., H.İ.D. ve M.D., emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilmiş; H.İ.D. tutuklanırken B.A. ve M.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Samet Özgül’ün öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapıldı. Duruşmayı, Özgül’ün ailesi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin Milletvekili Perihan Koca; Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) yöneticileri ve Türkiye’nin birçok yerinden Ankara’ya gelen Türkiye Kuryeler Federasyonu üyeleri de izledi.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık H.İ.D., “Maktul bana küfretti. Tahrik etti. Pişmanım” dedi. İki görgü tanıdığından birisi mahkemeye gelmedi, diğer tanık ise sanıkların maktulü trafikte sıkıştırdığını, maktulün aracını durdurmak zorunda kaldığını söyledi. Özgül Ailesi’nin avukatı İbrahim Kapusuz, sanıkların üçünün de cezalandırılmasını talep etti.  

Mahkeme heyeti, sanık H.İ.D.’nin tutukluluk halinin ve B.A. ve M.D.’nin ise adli kontrollerinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Eylül’e ertelendi.

“BUNUN AYNI ZAMANDA BİR İŞ CİNAYETİ OLDUĞUNU SAVUNUYORUZ”

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin Milletvekili Perihan Koca, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, olayın aynı zamanda bir iş cinayeti olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Samet Özgül kardeşimiz, bir motokuryeydi. Hem öğrenciydi hem motokuryelik yapıyordu. Bir cinayete kurban gitti. Bir cinayet olduğu kadar, bizler bunun aynı zamanda bir iş cinayeti olduğunu savunuyoruz. Hem bir cinayet kapsamında bu dosyanın ele alınması gerektiğini hem de motokuryelerin ölümle burun buruna olduğunu… Çünkü işe giderken Samet Özgül, üçlü magandanın cinayetine kurban gitti. Bu ikili dava sürecinde bizler Meclis’te, sokakta, adliye koridorlarında bu adalet davasının bir emsal dava olarak görülmesini, motokuryeler için bir emsal davası olması gerektiğine inanıyoruz.”

fc1ab2d5-c7e6-40ab-845e-41bbce66f434-w

“SANIKLARIN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI MAHKEMEDEN TALEP ETMEKTEYİZ”

Avukat İbrahim Kapusuz, “Duruşma esnasında sanıkların beyanları alındı. Sanıklar, suçtan kaçınmaya yönelik soyut, asılsız beyanlarda bulundular. Olayda mevcut görüntü inceleme tutanakları, görüntü beyanları, sanıkların eylemi iştirak halinde işlediklerini ortaya koymaktadır. Karşı beyanlarımızı sunduk. Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını mahkemeden talep etmekteyiz” diye konuştu.

"13 EYLÜL’DE ADALETİN GELMESİNİ BEKLİYORUM"

Özgül’ün annesi Hatice Özgül, 13 Eylül’de yapılacak ikinci duruşmadan adalet beklediğini belirterek, “Ben, artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Söz bitiyor derler ya, oradayım. 13 Eylül’de adaletin gelmesini bekliyorum. Sadece bu kadar. Benim çocuğum o kadar güzel bir çocuktu ki… Bu kadar seveni var, bu kadar arkadaşı var. Anlamadım ben bu mahkemeleri, gerçekten anlamadım. İlk defa geliyorum ben bir duruşmaya, hayatım boyunca hiçbir zaman gelmedim. 3 tane cani… Baba zemin hazırlıyor ve serbest bırakılıyor, anlamadığım nokta bu” dedi.

Özgül’ün ağabeyi Uygar Özgül, “Duruşmada fark ettiğim şey; diğer iki sanığın birisi, başka bir suçtan ceza aldı. Babasının da bir cezası var. Biz, başkalarına tekrar suç işleyecek bir eylemde bulunmamaları için çaba sarf ediyoruz. 13 Eylül’de adaletin yerini bulacağına inanıyorum” diye konuştu.

“BU BELKİ SON OLACAK BİR DAVA DEĞİL, AMA ADALET YERİNİ BULSUN Kİ BİR DAHA BÖYLE BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYA KALANLARIN NE OLACAĞI GÖRÜLSÜN”

Kuryeler Federasyonu Başkanı Murat Tomris ise şöyle konuştu:

“Karadeniz’den, Antalya’dan, Kayseri’den buraya geldik, Samet Özgül kardeşimizin davası için. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Sadece bir cani değil, üç cani var. Sırf trafikte, hiç böyle üstüne düşülmeyecek bir konu yüzünden sadece bir kişi değil, üç kişi katildir. Bu belki son olacak bir dava değil, ama adalet yerini bulsun ki bir daha böyle bir olayla karşı karşıya kalanların ne olacağı görülsün.”

“BU CENDERE İÇİNDE ÖLMEK İSTEMİYORUZ” 

TEHİS Başkanı Tolga Kubilay Çelik de şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl 58 motokurye iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Bu yıl 40’a yaklaştı. Dün de İzmir’de Trendyol’da çalışan bir kurye yaşamını yitirdi. Genel talebim, trafikte motokuryelerin taciz edilmemesi, bir motokuryenin sürüş anında motorun hakimiyetinin kaybetmemesi için buna tüm trafikteki insanların dikkat etmesi. Bu cendere içinde ölmek istemiyoruz.”

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hak sahipleri mutlu

Hak sahipleri mutlu