Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Meclis'te kabul edildi! Çalışma saatleri kısalıyor mu?

Meclis'te kabul edildi! Çalışma saatleri kısalıyor mu?

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi onaylandı. Mesai saatlerindeki kısalma beklentisi yükseliyor. Yasalaşma süreci merak konusu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meclis'te kabul edildi! Çalışma saatleri kısalıyor mu?

Milyonlarca çalışanın uzun süredir gündemde olan 'Mesai saatleri kısalıyor mu?' sorusunun yanıtı nihayet geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, ülkedeki mesai saatleri ve günlerinde önemli değişikliklere yol açacak.

5 GÜN 9 SAAT MESAİ

Çalışma günleri ve saatlerini düzenleyen teklif, henüz resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte 16 Ocak Salı günü itibariyle uygulanmaya başlanacak. Yeni düzenlemeye göre, işçiler haftada en fazla 45 saat çalışacak ve günlük mesai süresi 11 saati aşmayacak. İşverenler ise bu yeni yasa kapsamında, işçilerin mesai saatlerini haftada 5 gün ve günde 9 saat olarak düzenleyebilecekler.

Devlet memurları için de değişiklik öngören düzenleme, haftalık mesai süresini 40 saat olarak belirliyor. Bu kapsamda, kamu sektöründe çalışan devlet memurları da yeni mesai düzenlemelerinden etkilenecekler. Teklifin yürürlüğe girmesiyle birlikte, uzun mesai saatlerinin azaltılması ve çalışanların daha dengeli bir iş yaşamına sahip olmaları hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mardin'de bazı ilçelerde Geçici Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi! Hangi İlçeler?

Mardin'de bazı ilçelerde Geçici Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi! Hangi İlçeler?