Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Laiklik ilkesine aykırı”

“Laiklik ilkesine aykırı”

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Başkanı Meral Güler, siyasi parti ve milletvekillerini, Anayasa Değişikliği Teklifi’ne hayır demeye davet etti. TÜK Genel Başkanı Güler, “Değişiklik laik devlet ilkesine aykırı olmasının yanında, bu ilkeye dayalı güvenceler için tehdit oluşturacak tehlikeler içermektedir” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Laiklik ilkesine aykırı”

TÜKD Genel Başkanı Meral Güler, “Anayasa Değişiklik Teklifi, ‘Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir’ içerikli ‘Kanun önünde eşitlik’ başlıklı, Anayasa’nın 10. maddesine aykırıdır. Anayasa Değişiklik Teklifi, kadınları başörtülü-başörtüsüz olarak ayrımcılığa tabi tutan anlayışa yasal zeminde meşruiyet kazandıracak ve bireysel özgürlüğün temel unsurlarından biri olan kıyafeti, bir dini inanca mensup olanları güvence altına alıp, diğerlerini yok saymak için araçsallaştıracaktır. Anayasa Değişiklik Teklifi, bütün inançlara eşit mesafede olması gereken Anayasa yerine, bir dinin, bir inancın, bir yorumun hakim olduğu, halkın kutuplaştırılmasına, ayrıştırılmasına ve düşmanlaştırılmasına neden olacak bir Anayasa’yı koymayı amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

tukd-genel-baskani-meral-gulerden-turkiyeyi-sarsan-olayla-ilgili-aciklama-182407-20221209

“NEFRET SÖYLEMİ SÜRECEK”

Başkan Güler, “Hiçbir inanca ait giyime anayasasında veya kanunlarında özel bir koruma getirilmemesi gerektiğine ilişkin laik devlet ilkesine aykırı olmasının yanında, bu ilkeye dayalı güvenceler için tehdit oluşturacak tehlikeler içermektedir.  Anayasa Değişiklik Teklifi, toplumun bir bölümü bakımından ayrımcı, düşmanlaştırıcı ve dışlayıcı yaklaşımların kurumsallaştırılmasının önünü açacak ve hukuku araç kılarak nefret söyleminin sürdürülmesine olanak sağlayacaktır. Anayasa değişiklik teklifinde yer alan, dini inanç bahanesiyle kıyafet tercihindeki sınırsızlık, kamu hizmetlerinin görülmesinde bugünden tahmin edilemeyecek pek çok farklı sorunların yaşanmasını kaçınılmaz kılacaktır. İşte bu nedenlerle; Ülkemizin çağdaş geleceğini, Cumhuriyetimizin laik, demokratik, hukuk devleti ilkelerini korumak için siyasi partilerden ve tüm milletvekillerinden söz konusu Anayasa Değişikliği Teklifi’nin komisyonda ve Meclis oturumunda görüşmelerine katılmamaları ve tartışmasız ‘Hayır’ demelerini diliyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Buse YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Envar’da dayanışma kermesi

Envar’da dayanışma kermesi