Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Erbaş duyurdu: Hac ön kayıt işlemleri için tarih uzatıldı

Erbaş duyurdu: Hac ön kayıt işlemleri için tarih uzatıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin son tarihini 27 Eylül'e kadar uzattıklarını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erbaş duyurdu: Hac ön kayıt işlemleri için tarih uzatıldı
KAYNAK: AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine uzatılan 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin, 27 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

“2025 Yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine 27 Eylül 2024 tarihine kadar uzatılmıştır. Vatandaşlarımız hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 27 Eylül 2024 tarihine kadar e-Devlet  (@ekapi) üzerinden yapabilirler.”

Başvuru işlemleri e-Devlet'ten yapılıyor

Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen aileler, çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecek. Bu yaş grubundaki çocuklar, ebeveynlerinin kura katılım sayısını etkilemeyecek.

Akrabalık bağı bulunmayan kişiler, 7 kişiyi geçmemek kaydıyla grup olarak başvuruda bulunabilir ve tek bir kura numarası ile çekilişe katılabilirler.

Akrabalık bağı olan kişiler ise, 7 kişilik sınırı aşsalar bile, tek bir kura numarası için belgeleriyle başvuruda bulunabilirler.

Hac başvuru sürecinin tüm aşamaları e-Devlet üzerinden yürütülecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Farklı Kültürlerden Kadınlar “Turşu Sofrası”nda Buluştu

Manavgat’ta Farklı Kültürlerden Kadınlar “Turşu Sofrası”nda Buluştu