Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Koylarımıza dokunmayın

Koylarımıza dokunmayın

Turizmci Hüseyin Baraner, Akdeniz ve Ege’nin doğa harikası koylarına artık dokunulmamasını istedi. Doğayı kaybeden ülkelerin hızlı bir şekilde ucuzladığının altını çizen Baraner, “Kimse ailesini betona göndermez. Bundan sonra koylara inşaat yapan halkın gözünde hem suç, hem de günah işlemiş olur” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Koylarımıza dokunmayın

Türkiye’nin önemli turizmcilerinden olan AllAnatolia Genel Müdürü Hüseyin Baraner, Akdeniz GERÇEK’e ses getirecek açıklamalar bulundu. Turizmde nitelikten çok niceliğin önemli olduğunu her zaman söylediğinin altını çizen Baraner, artık bundan sonra ülkemizde kesinlikle 500 ya da 1000 odalı tesislere tahsis verilmemesini istedi.

TAHSİSLER ARTIK DEĞİŞMELİ!

Sahillere yapılacak olan çok odalı otellerin çevresine, mevcut piyasaya ve turizme zarar verdiğini kaydeden Baraner, “Bu durum hem pazar hem de doğanın dengesini bozuyor. Dolayısıyla artık büyük oteller yerine gastronomi turizminden, 5-6 milyar avroluk bu sektörden çok rahatlıkla yararlanabiliriz. Bunun için artık 50 ile 100 odalı otellere yönelmeliyiz. Bu tip otellere tahsis vermeliyiz. Hep büyük holdinglere tahsis vereceğimize, İtalya, İspanya ve Fransa örneğinde olduğu gibi bir aşçıya, bir sanatçıya, bir film yıldızına, bir yazara, bu işe meraklı bir Türk ailesine tahsis verip onların içinde restoranlar da bulunduran otel sahibi olmalarını sağlamak lazım” dedi.  

“GURME HATTI” KURMALIYIZ

Toroslar’da bir gurme otobanı kurulabileceğini de ifade eden Baraner, “Bu tahsisi de sahilde değil, denizden 10, 12 ya da 20 kilometre içerideki Toroslar’da vermemiz lazım. Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar Toroslar’da bir gurme hattı, gurme otobanı kurmak durumundayız. Yıllarca büyük yatırımlarla küçük paralar kazandık. Artık küçük yatırımlarla büyük para kazanma dönemi başlamıştır. Türkiye olarak fabrikasyondan ve ülkenin cazibesini öldüren büyük yatırımlardan vazgeçip küçük yatırımlarla yoluna devam etmelidir” diye konuştu.

GELECEĞİMİZE ZİNCİR VURURUZ

Baraner, açıklamasının sonunda Akdeniz ve Ege’de inşaat yapılmayan tek tük doğa harikası koya dokunulmamasını istedi. “Kimse artık koylarımıza elini sürmesin” diyen Baraner, şöyle devam etti: “Bu saatten sonra koylara yapacağımız inşaat, ülkenin geleceğine zincir vurmak anlamına geliyor. Çünkü doğal denge bozuluyor. Elde kalan son koylara da inşaat yapılırsa Turizm Bakanlığının aylardır söylediği fiyat politikasını tutturamayız.”

HEM SUÇ HEM GÜNAH!

“Doğayı kaybeden ülkeler artık hızlı bir şekilde ucuzluyor. Kimse böyle bir yere gelmez. Kimse ailesini betona göndermez. Türkiye koylardaki kontenjanını doldurdu. Bundan sonra koylara inşaat yapan halkın gözünde hem suç, hem de günah işlemiş olur. Dolayısıyla artık kimse koylara otel yapmak için heveslenmesin. Yoksa Türkiye olarak dünya piyasalarında iddialı olarak yer alamayız. Sade bol kapasite ile para kazanamayız.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Müslüm’ yeniden vizyonda

‘Müslüm’ yeniden vizyonda