Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Konyaaltı'ndan anlamlı günün anlamlı etkinliği

Konyaaltı'ndan anlamlı günün anlamlı etkinliği

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında Konyaaltı Belediyesi tarafından Çakırlar İlkokulu'nda okuyan öğrencilere farkındalık eğitimi verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konyaaltı'ndan anlamlı günün anlamlı etkinliği

Konyaaltı Belediyesi sosyal hizmet uzmanları tarafından verilen eğitimde, çocuklara kendilerini tanımaları ve haklarını öğrenmeleri yönünde bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmenin ardından çocuklara oyun eşliğinde de hakları anlatıldı. Sınıfta yer alan çok sayıda balonun içerisinde hakları yazılı olan çocuklar, balonları patlatarak içerisinde yazılı olan bilgileri yüksek sesle okudular.

Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Yasemin Kotan, "Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Biz de bu vesileyle taşımalı eğitim sistemi ile eğitim alan çocukların olduğu Çakırlar İlkokulu'nda kız ve erkek çocuklarına yönelik bir farkındalık çalışması planladık. Çalışma kapsamında çocukların kendilerini tanımaları için bir oyun oynadık ve çocuk hakları ile ilgili bilgilendirme yaptık. Amacımız çocuklara farkındalık kazandırmak. Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramı hakkında bilgiler vermek" dedi.

Eğitimde çocuklara, tüm çocukların eşit haklara sahip olduğu, kız ve erkek çocukların ayrımcılığa uğramadan eğitim görme, oyun oynama, sağlık hizmetlerinden yararlanma gibi haklarının olduğu anlatıldı.

Eğitim sonunda çocuklar, kendi haklarını öğrendikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aksu Güreş Takımı'ndan teşekkür ziyareti

Aksu Güreş Takımı'ndan teşekkür ziyareti