Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Konyaaltı Belediyesi'nden çevreci adımlar

Konyaaltı Belediyesi'nden çevreci adımlar

Konyaaltı Belediyesi, merkez ve ek binalarında bulunan yaklaşık 2000 adet floresan ampulü LED ampullerle değiştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konyaaltı Belediyesi'nden çevreci adımlar
KAYNAK: Konyaaltı Belediyesi/Bülten

Bu sayede belediye, yüzde 10 enerji tasarrufu elde ederken, çok sayıda ağacın da kesilmesini önledi.

Konyaaltı Belediyesi, çevreye duyarlı projelerini sürdürüyor. Atıl Kitap Kampanyası, karışık atık ve tekstil atıklarının geri dönüştürülmesi gibi projelerle hem tasarruf eden hem de çevreyi koruyan belediye, bu doğrultuda yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl başlattığı merkez binası ve ek binalardaki floresan lambalar led ampullerle değiştirilerek yüzde 10 enerji tasarrufu sağlandı. Geçtiğimiz yıl 1000 floresan ampulü 250 led ampul ile değiştiren ekipler, bu yıl da hedefledikleri 1000 ampulü 250 led ampul ile değiştirerek belediyenin tüm hizmet binalardaki floresan ampulleri değiştirmiş oldu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “Atıl Kitap Kampanyası ile evlerde kullanılmayan kitapları ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyoruz. Her ay toplanan 250 bin kilogram karışık ambalaj atığından yaklaşık 600 bin lira, her ay toplanan 30 ton tekstil atığından da 400 bin lira gelir elde ediyoruz. Sadece bu atıkları ekonomiye kazandırmakla kalmayıp bu sayede çok sayıda ağacı da kesilmekten kurtarıyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız binalardaki floresan ampulleri de led ampullerle değiştirdik. Floresan ampuller içerisinde civa barındırdığı için bunlar doğaya ve insana tehlike saçıyor. Bizler de bunları uzun ömürlü led ampullerle değiştirdik. Bu sayede belediyeye gelen elektrik faturamızda da yüzde 10 tasarruf sağladık” dedi.

LED ampuller, floresan ampullere göre daha az enerji tükettiği için enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, LED ampuller daha uzun ömürlü olduğu için daha az atık oluşumuna neden oluyor. Bu sayede çevreye de katkı sağlıyor.

Konyaaltı Belediyesi’nin bu uygulaması, çevreye duyarlı belediyecilik anlayışının önemli bir örneği olarak gösteriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Valilik dilenmeyi ve dilencilere para vermeyi yasakladı

Valilik dilenmeyi ve dilencilere para vermeyi yasakladı