Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Kızılarık sakinleri emeklerini koruyor! Eyleme devam!

Kızılarık sakinleri emeklerini koruyor! Eyleme devam!

Kızılarık Mahallesi sakinleri, 80 yıldır yaşadıkları evlerinden çıkarılmak istenmeleri üzerine başlattıkları barınma mücadelesini büyüterek sürdürüyor. Zeytinköy Hacı Bektaş-i Veli Kültür Merkezi salonunda bir araya gelen yüzlerce mahalleli son aylardaki gelişmeleri değerlendirerek, kitlesel mücadeleye devam dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kızılarık sakinleri emeklerini koruyor! Eyleme devam!
MUHABİR: Kamer Durdu

Yaklaşık bir buçuk ay önce bir halk toplantısıyla kurulan Kızılarık Barınma Platformu’nun çağrısı üzerine, 19 Kasım Pazar akşamı Muratpaşa Belediyesi Hacı Bektaş-i Veli Kültür Merkezi’nde bir araya gelen mahalle halkı yaşanan süreci ele aldı. Bir buçuk aylık süreçte Muratpaşa Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Falez Emlak ve çeşitli kitle örgütleriyle görüşmeler yapıldığı anlatıldı ve bu görüşmelerin sonuçları halka aktarıldı.  Bu süreçte Toplantıda Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün, Hazine ile yapılacak trampa için Muratpaşa Belediyesi’nden istediği emlak değerlerinin anlamı da değerlendirildi. Konuşmalarda bunun sorunun çözümü için bir ilk adım olduğu, bununla birlikte esas Vakıfların Hazineye trampa başvurusu yapması gerektiğine vurgu yapıldı. Siyasilerin seçim oyunlarının parçası olmak istemeyen mahalleli, yerel seçimler öncesi sorunlarının çözülmesini istiyor.

KİTLESEL EYLEM YAPILACAK

Mahallenin örgütlenmesi ve bütün hak sahiplerine ulaşılması konusunda tartışmalar yürütülen toplantıda çeşitli öneriler tartışılırken, çok sayıda mahalleli de söz alarak konuştu. Toplantıda, kamuoyunu bilgilendirmek ve dikkatini çekmek için Kasım ayı sonunda bir kitlesel eylem yapılması karara bağlandı.  Toplantıda ayrıca Kızılarık Mahallesi sakinleri,  evlerini koruma mücadelesinde oluşturulan Kızılarık Barınma Platformu heyetinin çalışmalarını beğenerek, görevine devam etmesine karar verdi. Kızılarık Mahallesi sakinleri,  Sadrazam Kuyucu Muratpaşa Abdüsselam Vakfı’nın açtığı ve uzun yıllardır süren davayı kaybetmeleri sonucu 80 yıldır oturdukları mahalleden ve evlerinden çıkarılmak isteniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şampyion Şahinbey Ampute lige hızlı başladı

Şampyion Şahinbey Ampute lige hızlı başladı