Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Kiracılar Platformu Kurucusu sokakta!

Kiracılar Platformu Kurucusu sokakta!

Kiracılar Dayanışma Platformu Kurucu Üyesi Cengiz Kul, kiracı olduğu evden çıkarıldı. Kul, “Kimse halkı görmüyor.” diyerek sitem etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kiracılar Platformu Kurucusu sokakta!

Arda KIR

Kiracılar Dayanışma Platformu Kurucu Üyesi Cengiz Kul, “Yüksek kiralar ile 8 aydır mücadele ediyorum. Basın açıklamaları yürüyüş ve ziyaretler gerçekleştirdik. Gerek hükümet gerek muhalefete sesimizi duyurmak adına ve kiracı ev sahibi karşı karşıya gelmesin diye çok çaba sarf ettik. Akabinde ne ülkemizi yöneten hükümet ve muhalefet de seslerini çıkarmadı” ifadelerini kullandı.

“HALKA DEĞER VERİYORSANIZ İSTİFA EDİN”

Cengiz Kul, “Sokağa atılan ilk ve son kişi değilim. Her yerde ev sahibi kiracı kavgası sebebiyle cinayetleri intiharları, tacizleri, gaspları duyurdum. Turizm sektörü, tarım, üretim ve tüketim tüm kiracıları etkiledi. Bu sorun herkesin sorunudur, halkın sorunudur. Halk varsa devlet vardır halk yoksa devlette yoktur. Ben baba olarak tüm Türkiye'den ve cefakar Türk halkından özür dilerim. Ben başaramadım. Tüm kiracıları tek çatı altında toplanmaya davet ediyorum. Buradan üç çocuk babası olarak hükümete sesleniyorum: Barınma sorununu çözemiyorsanız bu halka değer veriyorsanız lütfen istifa edin. Halkına sahip çıkan bir yönetici istiyoruz halkını ezen halkını yaka paça sokağa atan bir yönetimi kabul etmiyoruz. Hayat pahalılığı ile mücadele ederken bu toplumsal sorunun acilen çözülmesini istiyoruz” diyerek siyasilerin gerekeni yapmasını istedi.

“ARABULUCU DEĞİL, YASA İSTİYORUZ”

Taahhütname ile evinden çıkarılan Cengiz Kul, “Tahliye taahhütnamesi kaldırılmalıdır. Belediyelerde kira tespit komisyonu oluşturulmalıdır. Raiç bedel üzerinden tavan-taban fiyat belirlenmelidir. Yabancılara konut kirası-satışı durulmalıdır. Göç politikası düzenlenmelidir. Emlakçı komisyonunun kiracı ile ev sahibinden yarı yarıya alınmasını talep ediyoruz. Elden kira alma olayı kaldırılmalıdır, ev sahiplerine hesap numarası verme zorunluluğu getirilmelidir. Yasalara uymayan ev sahiplerine ciddi yaptırımlar getirilmelidir. Arabulucu değil, yasa istiyoruz” diyerek taleplerini tekrar sıraladı.

DSC_0066-4

WhatsApp Image 2023-09-07 at 18.56.06

WhatsApp Image 2023-09-07 at 18.56.06 (1)

WhatsApp Image 2023-09-07 at 18.56.05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASAT KORKUTELİ’NDE ÇALIŞIYOR

ASAT KORKUTELİ’NDE ÇALIŞIYOR