Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Kenan Işık Ankara'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kenan Işık Ankara'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk televizyon ve tiyatrosunun önemli isimlerinden Kenan Işık, 21 Mart 2014 tarihinde İstanbul'da geçirdiği beyin kanamasının ardından 10 yıl süren komadan sonra hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kenan Işık Ankara'da Son Yolculuğuna Uğurlandı
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Türk televizyon ve tiyatrosunun önemli isimlerinden Kenan Işık, 21 Mart 2014 tarihinde İstanbul'da geçirdiği beyin kanamasının ardından 10 yıl süren komadan sonra hayatını kaybetti. Kenan Işık için ilk tören, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlendi. İstanbul’daki törenin ardından, Işık’ın Türk Bayrağına sarılı tabutu Ankara'ya taşındı.

Ankara'daki Cenaze Töreni

Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Tamer Karadağlı, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kenan Işık’ın eşi Beril Işık, çocukları Ahmet ve Mehmet Işık, kardeşi Mehmet Cengiz Işık, torunu ve yedileri katıldı. Ayrıca, sanat camiasından birçok isim cenazeye çelenk gönderdi.

Diyanet İşleri Başkanı'nın Konuşması

Öğle namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir tezkiye konuşması yaptı. Erbaş, Kenan Işık'ın Allah'ın kulları arasında örnek bir sanatçı olduğunu belirterek, cenaze namazını kıldırdı. Törenin ardından Kenan Işık'ın cenazesi, annesi Fahriye Işık'ın yanına, Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Kenan Işık'ın Kardeşinin Duygusal Mesajı

Kenan Işık’ın kardeşi Mehmet Cengiz Işık, cenazede yaptığı konuşmada, “Benim abimdi ama o tüm Türkiye’nin abisiydi. İnsanlara ışık tutan bir rol modeliydi. Türkiye’nin başı sağ olsun” dedi. Ayrıca, “Fiziken abimdi ama herkesin de yol göstericisiydi. Şimdi annemin yanına gidiyorum” şeklinde duygusal bir mesaj verdi.

Kenan Işık’ın Torununun Anıları

Kenan Işık’ın torunu Ahmet Işık, dedesiyle tanışamadığını belirterek, “Kendisi yetişemedi. Torunu 8-9 yaşında şu anda” şeklinde konuştu. Torununun herkesin mutluluğu olduğunu ifade etti.

Sanat Camiasının Acısı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Tamer Karadağlı, Kenan Işık’ın kaybının büyük bir üzüntü yarattığını ifade ederek, “Kenan Işık sadece tiyatro oyuncusu değil, tiyatro insanıydı. Acımız ve kaybımız büyük” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Honda 2024 Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazandı

Honda 2024 Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazandı