Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Keçeyi sanata dönüştürüyorlar

Keçeyi sanata dönüştürüyorlar

Antalya Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Yaşam Boyu Sanat' anlayışı ile açılan kursta keçe sanata dönüştürülüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Keçeyi sanata dönüştürüyorlar

Kaş Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen keçe kursunu 2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Kültür Mirası Taşıyıcı Sanatçı' unvanı verilen emekli öğretmen ve sanatçı Mükerrem Turhan veriyor. Kursa tamamı kadın değişik mesleklerden 20 kişi katıldı. Kurs hafta içi her gün 6 saat olarak veriliyor. Toplam 224 saat sürecek kursta ana maddesi koyun, tavşan, deve yünü, tiftik ve keçi kılından yapılan işlenmiş ve doğal yün kullanarak, değişik aksesuarlar üretiliyor. Bunların başında fular, şal, şapka, çanta, pano, ev ayakkabısı, yelek, dekoratif çiçekler, geleneksel motifler yer alıyor. Ayrıca kursiyerler kendi tasarımları ürünler üretebiliyor. Kursiyerlerin yaptığı eserlerden oluşan sergi Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali sırasında açılacak ve satışı yapılacak.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, "Keçe sanatı 11'inci yüzyılda Orta Asya'dan Anadolu'ya göçle gelen bir sanat. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş olan keçe sanatını bu kursla tekrar gün yüzüme çıkarıyoruz. Bu ata yadigarı kültürel mirasımızı, gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Ayrıca bu kursta öğrendikleriyle kursiyerlerimizi üretici hale getiriyoruz. Çok güzel işler ortaya çıkıyor. Kursiyerlerimiz, ürettiklerini satarak aile bütçelerine katkı da sağlıyor" dedi.

DHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gurbetçinin Antalya tatili kabusa döndü

Gurbetçinin Antalya tatili kabusa döndü