Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “KADINLAR TOPLUMDA SÖZ SAHİBİ OLMALI”

“KADINLAR TOPLUMDA SÖZ SAHİBİ OLMALI”

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Başkan Kıldan, “Kadınlar toplum yaşamında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır. Kadınlar toplumda söz sahibi olarak hak ettikleri yere gelmelidir” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“KADINLAR TOPLUMDA SÖZ SAHİBİ OLMALI”

Başkan Gülsüm Kıldan, “İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlandığı 8 Mart’ı dün olduğu gibi bugünde coşku ve sevinç ile kutlayamıyoruz. Deprem bölgesindeki kadınların herkesten güçlü olması beklendiği, çocuklara bakmak, yemek yapmak, hijyen ve yaşam koşullarını sağlamak evde olduğu gibi çadırda da temel görevleri olduğu Yetişkin bir kadının menstrüasyon döneminde 20 ped değiştirmesi lazımken utandıkları dile getirmeyip çeşitli enfeksiyon, hastalıklara açık hale geldikleri, deprem bölgesinde istihdam edilen erkek sayısının kadın sayısının 3 katı olduğu için coşkuyla kutlayamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“EŞİTLİK, ADALET”

Başkan Kıldan, "Deprem Bölgesinde Kadın istihdamı içinde yer alan kadınların yüzde 52'sinin kayıt dışı çalıştırıldığı ve çalışan her iki kadından biri 22 Şubat 2023 tarihinde açıklanan işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği gibi yardımlardan yararlanamayacağı için, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın "Sağlık ve Sosyal Hizmet Alanında Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nda" araştırmaya göre 617 kadından 502'si işyerinde psikolojik şiddete maruz kaldığı için, çalışan kadınların yüzde 80’i yöneticileri tarafından mobinge uğradıkları için, İran’daki okullarda, rejim karşıtı protestolara katılan kız öğrencilere yönelik gözaltı, darp, okuldan uzaklaştırmalar sürerken 16 ilde şimdiye kadar 800'den fazla öğrenci kimyasal gaz sebebiyle zehirlendiği ve zehirlenmeye devam ettiği için, her yıl şiddetten yüzlerce kadın öldüğü ve kadınları öldüren katillerin en ağır cezayı alması gerekirken almadığı için. Cumhuriyet’in 100. Yılında da hak, eşitlik, adalet aradığımız için , bu yılda Ulu Önder Atatürk’ün “Kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir. Kadınlar toplum yaşamında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır. Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” sözünün gerçekten anlaşılacağı ve yaşanacağı günlere kavuşmayı diliyoruz. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak oda üyesi, çalışanı, yönetici ve kurullarımızdaki toplam sayımızın büyük bir çoğunluğunu kadın üyelerimiz oluşturmaktadır. İş Gücünün 2/3 ü kadınlardan meydana gelen bir meslek disiplini olarak kadınlarımıza yönelik çağ dışı cinsiyet ayrımcılığına ve uygulanan şiddete karşı olduğumuzu 8 mart Dünya Kadınlar günü sebebi ile tekrar yüksek sesle dile getiriyoruz." dedi.

Buse YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Topaloğlu’ndan okul ziyaretleri

Başkan Topaloğlu’ndan okul ziyaretleri