Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “İşin peşini bırakmayız”

“İşin peşini bırakmayız”

Gazetemizin gündeme taşıdığı AKEV Üniversitesi ve AKEV ile ilgili iddiaları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya takibe aldı. CHP’li Kaya Antalya Akev Üniversitesi hakkında çıkan iddialar sonrası üniversitenin adının değiştirilmesi talebine sert çıktı. Kaya, “Soruşturmalar sonlanmadan bu üniversitenin ad değişikliği teklifi kabul edilemez. Bu işin peşini bırakmayız” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“İşin peşini bırakmayız”

BU TEKLİFİ GERİ ÇEKİN

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Üniversitelerin adlarının değiştirilmesi hakkında şu ana kadar haklı bir gerekçe söylenmedi. Bir gerekçe söylendi o da bir tanınmış bir kentin adını başa koyarsak turizm açısından ve uluslararası boyutta öğrenci alır gerekçesi haklı olabilir ama üniversite fikriyatında böyle bir gerekçe olamaz. Burada bu gerekçelerle üniversite adları değiştiriliyor ama bir üniversite var bu değişikliği imza sahiplerinden geri çekmesini talep ediyoruz. Nedeni ise YÖK’ün AKEV Üniversitesi ile ilgili 5 soruşturma yönettiği ortaya çıktı. Bu soruşturmalarda sahte diploma, ihale yolsuzlukları, plaka sahtekarlığı, rektör aracının klonlanmış kırmızı plakaları, Hürriyet Yazarı Fatih Çekirge, YÖK’ün, AKEV Üniversitesi ile ilgili 5 büyük soruşturma yürüttüğünü yazdı” dedi.

1-169

“YÖK BAŞKANI AÇIKLASIN”

Milletvekili Kaya, Fatih Çekirge’nin köşe yazısını alıntılayarak, “Meslek Yüksekokulu bölümlerine yat kaptanlığı ve gemi adamlığı belgeleri vaadiyle öğrenci aldığını ancak mezunlarına biz böyle bir söz vermedik dediğini iddia eden Çekirge, soruşturmaya konu olan iddiaları şöyle anlattı: Sahte diploma üretimi, yatay geçiş için sahte belge üretimi, klonlanmış kırmızı plakaları, sahte fatura üretimleri, ihale yolsuzlukları, yasa dışı para transferleri, ödenmeyen milyonlarca TL için icra takipleri, öğrenci gelirlerinin başka hesaplara aktarılması, belgeler, ifadeler, kayıtlar işte bütün bu iddialar. İşte bütün bu iddialar şu anda YÖK denetiminde. Keşke bu iddialara hızla bir çözüm bulunsa. Bürokrasinin o ağır çarkları hızlansa. Öğrencilerin daha fazla yıl kaybetmeleri engellense. Yeni gelecek öğrenciler için önlem alınsa” dedi.

12WCxJZf_400x400

NEDEN ADI DEĞİŞİYOR?

Kaya, “Bu kadar şaibeli olan bu üniversitenin ad değişikliğini neden getiriyorsunuz? Bu üniversitenin adı değişse ne olur, değişmese ne olur? İddialar doğruysa bunlar sonuçlanmadan teklifin geri çekilmesi gerekir. Diğer teklifleriniz üzerine herhangi bir söz söylemiyorum. AKEV Üniversitesi’nin adını değiştirme teklifini getirmekle bunu kabul ederseniz komisyon üyelerinin tamamını zan altında bırakırsınız. Lütfen bu konuda duyarlı davranalım. Eğer benim bu söylediklerimi Hürriyet Gazetesi’nden teyit edin. YÖK Başkanı eğer soruşturma yok diyorsa burada açık açık söylesin. Ama soruşturma var ise soruşturma sonlanmadan bu üniversitenin ad değişikliği teklifi kabul edilemez. Bu işin peşini bırakmayız. Biz iddia sahibi değiliz ama bu iddia basına yansımış. Vakfın kendisinin de iddiaları var. YÖK soruşturma başlatmışsa açıklasın, yoksa onu da söylesin. Ben Fatih Çekirge’nin iddiaları sonuçlanmadan ad değişikliği teklifini kabul edilemeyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anadolu basını seçimini yaptı

Anadolu basını seçimini yaptı