Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İçişleri Bakanı Yerlikaya kaç Suriyeliye vatandaşlık verildiğini açıkladı

İçişleri Bakanı Yerlikaya kaç Suriyeliye vatandaşlık verildiğini açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM bütçe görüşmelerinde gündemden düşmeyen konulardan biri olan Suriyelilere verilen vatandaşlıkla ilgili, 238 bin Suriyeliye Türk Vatandaşlığı verildiğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçişleri Bakanı Yerlikaya kaç Suriyeliye vatandaşlık verildiğini açıkladı

Ülkemizdeki Suriyelilere yönelik gündem meselelerinden biri, Türk vatandaşlığı verilen Suriyeliler konusu olarak ön plana çıkıyor. TBMM Genel Kurulu'nda yapılan bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkemizde bulunan Suriyelilerin sayısına dair önemli verileri paylaştı.

T24 haberine göre, Bakan Yerlikaya, 2023 Aralık ayı itibariyle 238,055 Suriye uyruklu yabancının geçici koruma altında olduğunu ve bu kişilerin istisnai olarak Türk vatandaşlığı kazandığını açıkladı. Bu kişilerin 134,422'si reşit, 100,633'ü ise çocuk yaşta. 18 yaşından büyük olanların sayısı ise 156,987 olarak belirlendi.

Kimlik

Bakan Yerlikaya, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, İstanbul'da kurulan 38 mobil göç noktasında düzensiz göçmen tespiti yapıldığını ve bu kişilerin sınır dışına çıkartılması için geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini ifade etti. 2023 yılında söz konusu mobil göç noktalarında 143,047 yabancının yasal kalışlarının sorgulandığını, bunlardan 47,466'sının düzensiz göçmen olarak tespit edilerek sınır dışına gönderilmek üzere merkezlere sevk edildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, 2023 Aralık ayında toplam 238,055 Suriyeli, Türk vatandaşlığını istisnai olarak kazanmış durumda. Bu veriler, ülkedeki Suriyeli nüfusun vatandaşlık süreci ve kontrol altına alınmasıyla ilgili önemli bilgiler sunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
72 ilde büyük operasyon: 1558 şüpheli gözaltına alındı!

72 ilde büyük operasyon: 1558 şüpheli gözaltına alındı!