Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Herkes bir gün Döşemealtılı olacak”

“Herkes bir gün Döşemealtılı olacak”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayacak olan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya’da herkesin bir gün Döşemealtılı olacağını kaydederek, yeni yaşam alanı olan ilçesinde 7 yıldır yapmadığı açılışları toplu açılışla taçlandıracağını ifade etti

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Herkes bir gün  Döşemealtılı olacak”

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 11 Kasım’da gerçekleşecek toplu açılış töreni öncesinde basın mensupları ile Döşemealtı’nda bir tesiste bir araya geldi. CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in, Döşemealtı İlçe Başkanı Reşit Doğan’ın ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Duman’ın da katıldığı toplantıda Başkan Genç, 7 yıldır yaptığı çalışmaları özetledi ve şimdiye kadar hiç açılış yapmadığının altını çizdi.

Döşemealtı’nda dört yıldır bir toplu açılış planı olduğunu ama ilk harekete geçtiğinde referandum kararı alındığını, sonraki planlarında da ülkenin siyasi konjektöründeki dinamizm nedeniyle bir türlü hayata geçmediğini kaydeden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “7 Yıldır toplu açılış yapacağım diye hiçbir projeme açılış yapmadım. Tabi biraz da teknik olarak bizler üretmeyi, tasarlamayı ve uygulamayı o kadar önemsiyoruz ki açılışla taçlandırmak eksik kaldığımız bir noktaydı. Şu an göreve geldiğimiz 7. yılımız. 7 yılda Döşemealtı bir değişim sürecinde” diye konuştu. 2008’de 4 ayrı beldenin birleştirilerek ilçe olan Döşemealtı’nın üst planlarının yapıldığı 2009-2014 dönemde Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olduğunu, İmar Komisyonu Başkanı ve Üyesi olarak görev yaptığını ve işin başında olduğunu kaydeden Başkan Genç, bunun bir şans olduğunu ifade etti.

 

“NE YAPACAĞIMIZI BİLEREK BAŞLADIK”

Nem ve ısı oranının düşük olması, kentin giriş noktası ve çıkış yollarının dağılım noktası olması sebebiyle kentin yeni yaşam alanı olarak Döşemealtı’nı gördüğü o dönemde İmar Komisyonu üyesi arkadaşları Deniz Filiz’in ve Deniz Fırat Budak’ın bunun uzun vadede mümkün olmadığını düşündüğünü aktaran Başkan Genç, kendisinin de aksine kısa sürede kentin çekim alanı haline geleceğini düşündüğünü belirtti. Genç, “Ne yapacağımızı bilerek göreve başladığımız sürede ayrı beldeler ve köylerden oluşan, altyapısı olmayan ve kent siluetinin oluşmadığı devasa bölgede önce temel objelerle başladık. Bir ilçede önce meydan olmalı, hükümet konağı olmalı, kreş, ibadethane, hastane, sosyal tesisler, kültürel alanlar olmalıdır. Hep ilkleri yaptık. 100’ün üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Üretim  tesislerimizi kurduk. Maliyetimizi düşürmemiz için bunları yapmalıydık. Atölyeler ve fabrikalarımızla büyük yol yatırımı yaptık” dedi.

 

MUHTARLAR BULUŞMASINA EV SAHİPLİĞİ BAŞKAN GENÇ’TE

Pandemiden sonraki süreçte 1 yılda verilen ruhsatı 1 ayda verir hale geldiklerini kaydeden Başkan Genç,  üst yapı anlamında temel ihtiyaçlarının yüzde 90’ının gerçekleştiğini bildirdi. "Hızlı büyüme kontrol olmadığı sürece çarpık kentleşmeyi getirir ama bizim o dönem yaptığımız planlar Avrupa standardında olan kentin tek planlı alanı. Biz de tüm bu çalışmalarımızla birlikte 11 Kasım Perşembe günü saat 16.00’da Kent Meydanımızda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte bir açılış organizasyonu yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı bu açılışa bekliyoruz. Antalya programı sadece toplu açılıştan oluşmuyor. Antalya Büyükşehir Belediyemiz ve İl Başkanlığımızın bir Ulaşım Çalıştayı var. Sabah 10.00’da olacak. Onun dışında da Genel Başkanımız muhtarlara çok önem veriyor. Tüm Antalya muhtarı ile bir araya gelmek istedi. Toplu açılış burada olacağı için ev sahipliğini de ben üstlendim. Tüm örgütümüz ve Büyükşehirimizle bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyorum” dedi.


GENEL BAŞKAN GÜNE HALDE BAŞLAYACAK

Başkan Genç, daha sonra mikrofonu CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’e bıraktı. Başkan Cengiz, ülkenin içinde bulunduğu durum Antalya’ya ilişkin kısa bir tespit yaptı. Başkan Cengiz, daha sonra Antalya programını anlattı. 11 Kasım Perşembe günü Genel Başkan’la sabah 07.00’de hal ziyareti ile çalışmalara başlanacağını kaydeden Başkan Cengiz, saat 10.00’da Türkiye’deki ulaşım esnafıyla toplantı yapılacağını, ardından Döşemealtı’da muhtarlar toplantısı ve toplu açılış töreninin olduğunu bildirdi.

 

Songül BAŞKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erasmus öğrencileri Kepez’de

Erasmus öğrencileri Kepez’de