Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz”

“Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi 15’inci Olağan Genel Kurulu Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMO) binasında gerçekleşti. Mevcut Şube Başkanı İbrahim Daş’ın tek liste ile gittiği seçimde Başkan Daş, “2002’den önceki bütün iktidarlar bu toprakların köküne bağlı olan siyasi iktidarlar idi. 2002’den sonra ise bu topraklara bağlı olmayan, kökü dışarıda olan bir parti tarafından yönetiliyoruz. Haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimize söz veriyorum” dedi.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz”

 

Olağan Genel Kurul’un Divan Başkanlığı’na Orhan Güler, Başkan Yardımcılığı’na Hüseyin Şahan, Yazman Üyeliklere  Hülya Çıtakoğlu ve Kemal Özkan seçildi. Genel Kurula, Muratpaşa Belediye Başkanvekili Hüseyin Sarı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Antalya Şube Başkanı Emekli Albay Mehmet Güneş Ergunsü, Birleşik Kamu-İŞ Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, ADD Elmalı Temsilcisi Mehmet Başaran, Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya, Gaziantepliler Derneği Başkanı Mehmet Ali Güneş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkan Yardımcıları Gülser Avar, Ali Murat Özel ve Belgizar Burcu, ANŞOYAD Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu, KASAİD Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga ve üyeler katıldı.

 ibrahim daş

“MİLLETİN HAYIRLI EVLATLARI YOLA ÇIKTI”

ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler için başsağlığı dileyerek, “Yurttaşlarımızı kaybettik çok üzgünüz. Türk Milleti bu yaraları kolaylıkla sarabilecek bir millettir. 2023’te milletin hayırlı evlatları bu yaraları çok kolay saracaklarına eminim. Genel Kurulumuzun ana teması Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk ruhunda birleşerek bu ruhu canlandırmak. ADD’yi bir okul gibi görüyorum. Burada çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. BOP devam ediyor derken Türkiye’de sanki bu bitmişte, iktidar yerli ve milli bir mücadele veriyor gibi algı yürütülüyor. Bu süreci durdurabilecek bir dönem yaşayacağız. Bu yıl o yıl. Bölgemizde ve ülkemizdeki en önemli olay 2023 seçimleridir. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında aramızdaki ayrılıkları erteleyerek ruh ile BOP’a karşı birleşerek Antalya ‘da mücadeleyi sürdüreceğiz. Paniğe kapılmamak lazım. Korkmayalım, paniğe kapılmayalım, kaygılanmayalım. 2023 seçimlerinde tarihi bir seçim. 2002’ye kadar Türkiye’de ki iktidarları ile AKP iktidarı çok farklı. 2002’den önceki bütün iktidarlar bu toprakların köküne bağlı olan siyasi iktidarlar idi. 2002’den sonra ise bu topraklara bağlı olmayan, kökü dışarıda olan bir parti tarafından yönetiliyoruz. Bunu milletimize anlatmak Antalya’da herkesin ortak görevi. 2018’de bir mücadele başladı. Milletin hayırlı evlatları bir ittifak ile yola çıktılar. Parlamenter rejime dönüş için bir mücadeleye girdiler. Mücadelede de yavaş yavaş başarıya ulaşılıyor. Yıkılan, satılan her şey geri yerine konur, milletimiz için gerekli üretim araçları yerine konur, sadece karamsar olmamak gerek. Haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimize söz veriyorum” dedi.

hüseyin Sarı

BAŞKAN UYSAL’DAN SELAM

Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Sarı, “ADD Antalya Şubesi’nin 15’inci kurulunun hayırlı olmasını diliyorum. Başkanımız Ümit Uysal’ın, Atatürk sevdalılarına selamını ileterek saygılarımı sunuyorum” dedi.

 DSC_0430

“CUMHURİYET KAZANIMLARINI KORUYACAĞIZ”

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Antalya Şube Başkanı Emekli Albay Mehmet Güneş Ergunsü, “Vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği depremler nedeniyle ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cumhuriyet’imizin kazanımlarına ve ulusal bütünlüğümüze, laik, demokratik, sosyal hukuk devlet ilkelerine Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı yasal reaksiyonları göstermeyi milli görev addeden Emekli Subaylar Derneği aynı ülkü ile hareket eden ADD Antalya Şubesi’nin genel kurulunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

chp gülser avar

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Gülser Avar, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha gördük. Bundan sonraki süreçte dilerim ki bu birlik ve beraberlik doğrultusunda kolektif bir çalışmayla, dayanışmayla her şeyin üstesinden geleceğiz. Bundan sonraki  toplantımızı Atatürkçü ışığın aydınlattığı Cumhuriyetçi bir Türkiye’de gerçekleştiririz” dedi.

şükrü erciyeslioğlu

“KADININ OLDUĞU HER İŞ DÜZGÜN GİDER”

ANŞOYAD Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu, “ADD, Türkiye’nin her tarafında kale konumundadır. Depremde asrın felaketi deniyor. Japonlara da ilim, irfan deniyor. Japonlarda ilahi takdir yok, fen ve ilime dayalı bir yapı var” dedi. Başkan Erciyeslioğlu, “Dernekte kadın kotasına yer verin. Öyle dernekler biliyorum ki o derneklerin hiç bir kurulunda kadın yok. Gerek milletvekili kotasında gerek derneklerin kotasında kadınlara yer verin. Kadının olduğu yerde her iş düzgün gider” ifadelerini kullandı.

 songl başkaya 1

"GENÇLEŞMEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Gazeteci Songül Başkaya, “En çok mücadele ettiğim konulardan olan tarikat ve cemaat yapılarıyla ilgili olarak konuşmak istiyorum. Son 20 yıllık süreçte en fazla ilerleyen tarikat ve cemaat yurtları oldu. Geçen yıl tarikat yurdunda kalan bir gencimiz katledildi. Kısa bir süre sonra KYK yurtlarındaki gençlerimiz intihar etti. Antalya’da KYK yurtlarında islami rol üstlenen danışmanlar tarafından cemaatlere yöneltilmeye çalışan gençlerin intiharlarını gördük. Buna karşın büyük görevimiz öğrencilerimizin barınma sorununa karşı Atatürkçü kurumları yükseltmek zorundayız. Atatürk ve Cumhuriyet’i benimseyen, kavga etmeyen bir iktidara ihtiyacımız var ama o döneme kadar bütün kurumların ve yerel yönetimlerin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Keşke bir kampanya başlatsak ADD olarak. Öğrencilere hizmet veren yurtlar yapabilsek. Bunları başlattığımız zaman destek olacak yerel yönetimlerin, iş insanının olacağını düşünüyorum. İl Genel Meclisi’ndeyken Muratpaşa’da bir yurt yapmak istedik. O dönemde Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir yurt yapılmasını istemeyenler Muratpaşa Belediyesi ile önümüze engel koydu ve bütçeyi başka bir alana aktardı. AKP’li belediyelerin çalıştığı kurumlara bakın, vakıf görünümlü cemaatlere bütün kamu kaynaklarını bahşederken, hangi belediyelerimiz Atatürkçü kurumlar ile işbirliği yapabiliyor? Bu konuda bizim daha çok talebimiz olmalı” dedi.

sıngül başkaya 3

DAVAYA SAHİP ÇIKILMADI

“Biz maalesef birbirimize sahip çıkmıyoruz. 2014 Yılında Menderes Türel, belediye olanaklarını, yurtlarını TÜRGEV’e peşkeş çekti. Hayır diyen CHP grubundan tek dava açan kişiyim. 7 Yıl sonra o davayı kazandım. Yeni dönem belediyemiz geldi ve o kazanılan davaya itiraz edildi. Dava nihayetinde kamunun lehine dönecek. Söylemek istediğim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, davayı önemseyerek bu dava ile ilgili benden bir dosya istediler. Ben de verdim. Çünkü ülkemizdeki AKP’li belediyelerin tarikatlara peşkeş çektiği kaynakları geri almamız için önemli bir karardır. Bu karar Atatürkçülerin mücadelesidir. Keşke üyesi olduğum ve üyesi olmaktan da gurur duyduğum derneğimden de destek görseydim. Daha çok dayanışmaya ihtiyacımız var. Gençleşmeye ihtiyacımız var, yenilenmeye” dedi.        

mehmet pınar

“YANIMIZDA OLAN TARİKATLAR VAR”

ADD Antalya Şubesi’nin genel kurulunda kürsüye çıkan Kurultay Delegesi Mehmet Pınar’ın, sözleri salonda büyük tepki uyandırdı. Milli mücadele döneminden örnek veren Pınar, “Şimdi de bizim yanımızda olan tarikatlar var. Hepsini kapatalım demek doğru olmaz” dedi. Bunun üzerine çok sayıda kişi  salonu terk ederken, salondan “Hangi  tarikatlar yanımızda” diye tepkiler yükseldi.

DSC_0419-2DSC_0416DSC_0402

Olağan Genel Kurul sonrası liste şu şekilde

Yönetim Kurulu:

İbrahim Daş

Kazım Ergendedeoğlu

Deniz Erten

Kemal Akbay

Ramazan Teoman Şanal

Tülay Aybar

Müşerref Eyiöz

Yurdagül koçana

Yusuf Balık

Denetleme Kurulu:

Melehat Atalay

Ali Haydar Aksu

Fuat Bozkurt

Disiplin Kurulu:

Mehmet Özdemir

Şükrü Erciyeslioğlu

Ahmet Biçer

Kurultay Delegeleri:

Mustafa Durna

Ömer Özgür

Mehmet Pınar

Fatma Günaydın

Namık Kemal Dimioğlu

Sadık Acar

Barış Konyar

Şakir Yılmaz

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kestiği ağacın altında kaldı, hastanede hayatını kaybetti   

Kestiği ağacın altında kaldı, hastanede hayatını kaybetti