Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Haftaya donacağız! Meteoroloji'den soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Haftaya donacağız! Meteoroloji'den soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Balkanlardan soğuk hava geliyor! Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları haftaya düşecek. İşte meteorolojik uyarı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haftaya donacağız! Meteoroloji'den soğuk ve yağışlı hava uyarısı
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde önümüzdeki hafta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den sosyal medya hesaplarından yapılan uyarıda; 'Ülkemizin önümüzdeki hafta, 07.01.2024 (Pazar) gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Buna bağlı olarak öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olması tahmin ediliyor, 10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, Ülkemizin güney ve batı kryı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 10.01.2024 (Çarşamba) günü kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Rüzgârın, Pazar ve Pazartesi günleri batı ve iç bölgelerde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve firtina (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı havanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzce yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.'

Haftaya Donacağız! Meteoroloji'den Soğuk Ve Yağışlı Hava Uyarısı

Ege'de kuvvetli fırtına bekleniyor

Öte yandan Ege’de rüzgarın (06.01.2024) Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren güneydoğudan, gece saatlerinden itibaren güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, (07.01.2024) Pazar günü kuvvetini artırarak yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın (08.01.2024) Pazartesi sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Kasımpaşa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Muhtemel 11'ler

Beşiktaş Kasımpaşa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Muhtemel 11'ler