Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu sıcaklıklar mevsim normalleri civarına düşecek. Hangi illerde yağış bekleniyor? İşte detaylar..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hafta sonu hava nasıl olacak?
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, Türkiye genelinde hava durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Macit, özellikle hafta sonundan itibaren iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerine ineceğini ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını belirtti.

Hafta Sonuna Kadar Yüksek Sıcaklıklar Devam Edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Perşembe ve Cuma günleri iç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve Karadeniz Bölgesi'nde yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Abdullah Macit, hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ifade etti.

Yağışlı Havalar Geliyor

Hafta sonu itibarıyla sıcaklıkların düşeceğini söyleyen Macit, Marmara Bölgesi'nde hafta sonundan itibaren yağışların beklendiğini belirtti. Ayrıca, Akdeniz'in iç kesimleri ve Karadeniz Bölgesi'nde de yağışların devam edeceğini ekledi.

Çanakkale ve İzmir’de Yağış Beklenmiyor

Çanakkale ve İzmir'de meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili de bilgi veren Macit, önümüzdeki üç gün boyunca bu bölgelerde yağış beklenmediğini, ancak İzmir ve Manisa'nın iç kesimlerinde yerel sağanak yağışların görülebileceğini açıkladı. Çanakkale'de ise Perşembe ve Cuma gününden sonra yağış beklenmiyor ve hava sıcaklıklarının 35-36 derece civarında seyredeceği belirtildi.

Sıcak Havalardan Bunalan Vatandaşlar Serinleme Yolları Arıyor

Ankara'da sıcak havalardan bunalan vatandaşlar, kentin simge noktalarından Kuğulu Park gibi yerlere akın etti. Azra Güler Candan, serinlemek için parka geldiğini ve sıcak havalarda Kuğulu Park’ın eğlenceli bir yer olduğunu ifade etti.

Vatandaşlardan Barış Bozgel ise, ‘Bu sene Ankara yanıyor ama yapacak bir şey yok. İklimler mi değişti sıcaklıklar mı değişti, bilemiyorum,’ dedi. Serinlemek için havuza gittiğini belirten Bozgel, Ankara'da bu yıl sıcaklığın felaket olduğunu, ancak akşamları serinlemenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Tam Bir Centilmen" Filminin Fragmanı Olay Oldu: Cesur Sahneler Sosyal Medyada Gündem

"Tam Bir Centilmen" Filminin Fragmanı Olay Oldu: Cesur Sahneler Sosyal Medyada Gündem