Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Fırsatçı esnaf! Kiraları protesto eden vatandaşa suyu bile iki katına sattı

Fırsatçı esnaf! Kiraları protesto eden vatandaşa suyu bile iki katına sattı

Önceki gün Antalya’da artan kira fiyatlarını protesto etmek için Kiracılar Dayanışma Platformu’nun yaptığı yürüyüşte, güzergah üzerinde bulunan Cumhuriyet Büfe’de çalışan esnafın 5 TL değeri olan küçük suyu 10 TL’ye satması dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fırsatçı esnaf! Kiraları protesto eden vatandaşa suyu bile iki katına sattı

Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri, Antalya’da artan kira fiyatlarını protesto etmek için Varyant’tan, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. 40 dereceye ulaşan Antalya sıcağında 2 kilometre boyunca yürüyen kiracılar, yürüyüşün bitmesine yakın Cumhuriyet Caddesi’nde hizmet veren Cumhuriyet Büfe’nin önünden geçti. Cumhuriyet Büfe çalışanı ise kiracıların yürüdüğünü görünce bir koli su ile yola çıktı. İlk başta yürüyüş yapan Kiracılar Dayanışma Platformu üyelerine su ikram edeceği sanılan esnaf, bir kişiye 5 TL satış fiyatı olan küçük suyu 10 TL’ye sattı. Antalya’da artan kira fiyatları sebebiyle beli bükülen kiracılar, fırsatçı ev sahiplerini protesto ederken, fırsatçı esnafa takıldı.

DENETİMLER YETERSİZ

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bir çok esnafın, deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan malzemelerin satış fiyatını yükselttiği Türkiye’de ekonomik sorunlar AKP iktidarının yanlış politikaları sebebiyle gün geçtikçe kötüleşirken para kazanma hırsı ile hareket eden, ahlaki değerleri hiçe sayan esnaf sayısı da çoğalıyor. Osmanlı’dan kalan kültürlerden olan Ahilik’e aykırı olarak davranan esnafların sayısı gün geçtikçe artarken, satış fiyatları ve diğer kurallar ile ilgili yeterli denetimin olmaması esnafın haksız kazanç sağlamasının önünü açıyor. Halk ise ‘Daha iyi denetim daha iyi hizmet’ diyerek gerekli denetimlerin yapılmasını talep etti.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'taki orman yangınında ihmal iddiası

Manavgat'taki orman yangınında ihmal iddiası