Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem "FAHİŞ KİRALARIN NEDENİ KAÇAK MÜLTECİLER" 

"FAHİŞ KİRALARIN NEDENİ KAÇAK MÜLTECİLER" 

Antalya Kiracılar Dayanışma Platformu Üyesi Cengiz Kul, Antalya’nın kanayan ve kapanmayan yaralarından olan fahiş kira sorununa yönelik konuştu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"FAHİŞ KİRALARIN NEDENİ KAÇAK MÜLTECİLER" 

DİLAN ANDIÇ

Ülkelerde savaşların patlak vermesinin ardından Türkiye kontrolsüz göçe maruz kaldı. En fazla göçmen barındıran şehirlerin başında Antalya geliyor. Çok fazla yabancı göçüne maruz kalan Antalya'da fırsatçı ev sahipleri, ev kiralarını fahiş fiyattan gösteriyor. Asgari ücrete kadar çıkan kiraları ödemeye gücü yetmeyen vatandaşlar, merkez dışında ev arayışlarına giriyor. Yaşanan kira problemine yönelik çok fazla ihbar alan Antalya Kiracılar Dayanışma Platformu Üyesi Cengiz Kul bu duruma isyan etti. Cengiz Kul “Ekonominin alt üst olmasının sebebi halk değil. Kira artışlarının asıl sebebi kaçak mülteci sorunundan kaynaklanıyor” dedi. 

"ARABULUCUYA GİTMEK ÇÖZÜM DEĞİL" 

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklarda mahkemeye gitmeden, arabulucuda ortak karara verilmesine yönelik konuşan Cengiz Kul, “Arabulucuya gitmek, elbette fahiş kiralara çözüm getirmeyecek. Arabuluculukta ev sahibi ve kiracı anlaşabilirse, orta yolu bulurlarsa dava açılmayacak. Burada amaç mahkemelerin yükünü hafifletmek. Ama hiç de hafiflemeyecek. Çünkü köklü çözüm getirmiyorlar. Sorun her geçen gün katlanarak büyüyor. Yalnızca asgari ücretliler değil, emekliler de artık kiralara yetişemiyor. Ekonominin alt üst olmasının sebebi halk değil, kira artışlarının sebebi de bizim halkımız değil. Kira artışlarının asıl sebebi kaçak mülteci sorunundan kaynaklanıyor. Arabulucu kiracının sorununu çözmez; ev sahibinin işine yarar. Kiracının işini çözmek istiyorlar ise ya kaçak mülteci sorununu çözecekler ya da kanun getirilecek ve ‘1+1 evler bin 500, 2+1 evler 3 bin, 3+1 evler 4 ila 5 binden fazla kiraya verilmeyecek” dedi. 

“EV SAHİBİ CEZALANDIRILMALI” 

Kiralık evlerde yaşanan fahiş fiyat sorunun önüne geçebilmek için önerilerde bulunan Cengiz Kul “Ev sahibi, evini kiraya verdiği kiracıyı gereksiz durumlarda çıkartamayacak. Taahhütname imzalatamayacak. Kiraya fahiş zam isteyen ev sahipleri 1 ila 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılacak. Yüzde 25’ten fazla zam isteyenler cezalandırılacak diye kanun çıkmadığı müddetçe bu işler düzelmez. Dün 100 bin olan ev bugün 3 milyon oldu. Ne yapacak bu millet? Sokakta mie yaşayacak? Asgari ücret kiraya yetmiyor. Kirayı ödemek için Erkekler hırsızlık mı yapacak? Barınma anayasal haktır. Hükûmet, mültecileri, kaçakları değil; halkını düşünmek zorundadır” dedi. 

“MÜLTECİYİ SAVUNAN DA SOKAKTA KALDI”

Cengiz Kul “O kadar mülteci kaçak şekilde ülkeye girerken ‘Din kardeşimiz’ diyenler şimdi sokakta kaldı.İran da Müslüman, Arabistan da, Irak da Müslüman. Neden oralara değil de Türkiye. Avrupa halkının düzeni bozulmasın, ekonomisi bozulmasın diye kabul etmedi mültecileri. Haklılar da. Bakın ne hale geldik! Oturacak ev, yiyecek ekmek bulamıyoruz. Kiracılar Dayanışması Platformu olarak kanun ve yasa çıkması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ’ler Büyük Taarruzu yerinde andı

İYİ’ler Büyük Taarruzu yerinde andı