Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Sinan Ateş suikastında şok iddia!

Sinan Ateş suikastında şok iddia!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in suikast şüphelisi Tolgahan Demirbaş’ın gözaltı tutanağının kaybolduğu, polislerin emekli edildiği söyleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sinan Ateş suikastında şok iddia!

Eski Ülkü Ocakları Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş’in, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalanan suikast şüphelisiyle ilgili gözaltı tutanağını tutan polislerin baskılar üzerine emekli edildiği iddia ediliyor. Şüpheli Tolgahan Demirbaş’la ilgili gözaltı tutanağının kaybolduğu söyleniyor.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre Demirbaş’ın gözaltı tutanağının savcılığın dava dosyasına girmemesi nedeniyle Kılavuz hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.

Dün akşam saatlerinde Halk TV canlı yayınına katılan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tutanağın imha edildiği söylentileri soruldu. Kılıçdaroğlu savcı ve polislere seslenerek;

"Aileye söz verdim. Bu olay çözülünceye kadar, gerçek failler ortaya çıkarılıp, gerekli cezaları alıncaya kadar bu işin takipçisi olacağız" dedi.

Sunuculardan İsmail Küçükkaya haberi yapan Alican Uludağ'la görüştüğünü, tutanak hakkındaki iddiaların doğru olduğunu söyleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni cumhurbaşkanı olursanız bu konu ne olacak?" sorusunu yöneltti.

Kılıçdaroğlu soruyu, "Tutanağı tutanlar da hayatta eğer imha edildiyse imha edenler de hayatta, gereği yapılacak. Delil karattığınız andan itibaren katilleri koruyorsunuz demektir. Bir kamu görevlisi katilleri korumaz tam tersine katilleri yakalayıp yargının önüne çıkarır. Umarım böyle bir şey yoktur. Çünkü devlette bir şey kaybolmaz. Tutanağı imha ediyorsanız bu çok büyük bir suçtur. Bu elbette açığa çıkar" diye yanıtladı.

Küçükkaya'nın "Ben Alican'a onu da sordum, 'O polisler ne durumda' dedim. 'Zaten emekli oldular yoğun baskılardan sonra' dedi" sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu, "Onlar geleceklerdir, söyleyeceklerdir hangi gerekçeyle tutanağı tuttuklarını, tutanakta nelerin olduğunu anlatacaklardır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayıp tır sürücüsünün cansız bedenine ulaşıldı

Kayıp tır sürücüsünün cansız bedenine ulaşıldı