Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Erdoğan'a komşu olmak 70 milyon lira

Erdoğan'a komşu olmak 70 milyon lira

Erdoğan'ın kışlık sarayı olarak adlandırılan Ahlat Köşkü, yakın arazilerde kendi arazi rantını yarattı. Kışlık saraya komşu evlerin fiyatları 70 milyon TL.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'a komşu olmak 70 milyon lira

SÜLEYMAN GEZİCİ

Recep Tayyip Erdoğa'nın mevsimlik saraylarından olan Ahlat Köşkü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önerisiyle Bitlis'in Ahlat ilçesine milyonlarca lira harcanarak yapılmıştı.  3 yıl önce Cumhur İttifakı liderlerinin katıldığı törenle açılan Ahlat Köşküne yakın araziler, Aradan geçen yıılarda büyük değer kazandı. İlçede normal daire fiyatları 1 milyon 500 bin ile 4 milyon arasında değişirken, saraya yakın bölgelerde fiyatlar 40-70 milyon TL'ye kadar çıkıyor.

skjf

MİLYONLUK KIŞLIK SARAY

Halk arasında “kışlık saray” olarak bilinen Bitlis'teki Ahlat Köşkü ile Devlet Adamları Konukevi ve Tesisinin inşası için 2020 yılından 2022 sonuna kadar toplam 557 milyon 400 bin TL devletin kasasından para çıktı. Bu yıl bitirilmesi planlanan kışlık saray için 104 milyon TL daha harcandı. Kışlık saray bittiğinde toplam 662 milyon 400 bin TL’ye mal edilmiş olacak. Sarayın inşaatında son aşamaya gelinirken yanına bakan konuk evleri de eklenmişti. Araziye komşu olan 2 bin metrekare arazi içinde yer alan 120 metrekarelik evin satış bedeli ise 70 milyon TL oldu. Mülkün sahibi Mehmet Yahya Danışman, ilandan sonra yoğun talep aldığını ifade etti. Sarayın ve bakan konuk evlerinin inşaatının bittiğini ifade eden Danışman, “Benim arazim 2 bin 27 metrekare. Üzerinde kendi evim var. Geçenlerde 30 milyon TL verdiler, vermedim” dedi. Danışman’a bölgedeki arazilerin çoğunlukla tarla vasfında olduğunu sorduğumuzda kendi arazisinin imarlı arsa olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yasemin’in ces*di inşaatta bulunmuştu! İfade ortaya çıktı

Yasemin’in ces*di inşaatta bulunmuştu! İfade ortaya çıktı