Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Erdoğan ve Bahçeli'den Can Atalay talebi: Kararı Meclis'te okutun

Erdoğan ve Bahçeli'den Can Atalay talebi: Kararı Meclis'te okutun

Yeni yıl nedeniyle çalışmalarına ara verilen TBMM Genel Kurulu haftaya Can Atalay kararının okutulması ile başlayabilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan ve Bahçeli'den Can Atalay talebi: Kararı Meclis'te okutun
KAYNAK: Haber Merkezi

Yeni yıl nedeniyle ara verdiği çalışmalarına 16 Ocak Salı günü yeniden başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM Başkanlığı’ndan, 'Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yargı kararının okutulmasını istediği' ifade ediliyor.

TBMM Genel Kurulu, yeni yıl tatilinin ardından 16 Ocak Salı günü çalışmalarına geri dönecek. Gündemin önemli maddelerinden biri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, TBMM Başkanlığı'ndan 'Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yargı kararının okutulmasını talep ettiği' konusu olacak.

Yargıtay'ın, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi talebini reddetmesi sonrasında, Bahçeli, 'Yargıtay’ın şerefli hâkimlerini yürekten kutluyoruz' ifadelerini kullanmıştı. Bu durum üzerine Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum da 'AYM malul olmuş bir yapıdır' başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Cumhuriyet'in haberine göre; 16 Ocak'ta gerçekleşecek TBMM Genel Kurulu'nda, Atalay hakkındaki kararın okutulmasıyla birlikte milletvekilliği düşecek. Ancak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, daha önce yargı sürecinin tamamlanmasını beklemekten yana bir tavır sergilemişti. Bu konuda alınacak karar, önemli bir gündem maddesi olarak bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Murat Cemcir ve Yasemin Kay Allen’dan Etiler’de Sürpriz

Murat Cemcir ve Yasemin Kay Allen’dan Etiler’de Sürpriz