Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u aradı

Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u aradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in son günlerde artan Filistin saldırıları sonrasında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bugün telefon görüşmesi yaptı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan İsrail  Cumhurbaşkanı Herzog'u aradı

Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, görüşmede İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskını, Kıble Mescidi'nde gerçekleştirdikleri saldırı ve kutsal mekanlara yönelik sert müdahalelerin ele alındığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananların sadece Müslümanları değil tüm insanlığın vicdanını yaraladığını belirterek, Mescid-i Aksa'nın statüsüne ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlere sessiz kalmanın mümkün olamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının Hamursuz Bayramı'yla aynı tarihlere denk geldiği bu hassas dönemde, Gazze ve Lübnan'a da sirayet eden gerilimin daha da artmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Radikal Yahudi grupların Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın çağrılarının tepkileri ve endişeleri artırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle 11 Nisan'da başlayacak olan itikaf döneminde Müslümanların ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınmasının önemine dikkat çekti. Her Ramazan ayında tekrarlanan bu olayların bölgenin kaderi haline gelmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun kaynağına inilmesi ve adil ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.
HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Budak, adaylığını geri çekti

Budak, adaylığını geri çekti