Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Erbaş'ın himayesindeki Konakçı'dan suç duyurusu!

Erbaş'ın himayesindeki Konakçı'dan suç duyurusu!

Hatay'a ilişkin mesnetsiz iddialarıyla tepki çeken ama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın himayesinde olduğu söylenen Ankara Melike Hatun Camii imamı Halil Konakçı, bakın kim hakkında suç duyurusunda bulundu...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erbaş'ın himayesindeki Konakçı'dan suç duyurusu!

Süleyman GEZİCİ

Geçtiğimiz yıl kadınların giyimi konusunda vaaz vererek gündeme gelen ve tepki çeken Ankara Melike Hatun Camii imamı Halil Konakçı, kadınları iş yaşamında olmaları ve giydiği kıyafetleri üzerinden hedef alıp erkeklere şöyle seslenmişti:  "Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan?”

DAHA ÖNCE DE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

O açıklamalarıyla tepki çeken Konakçı, şimdi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Şahsi meselem” dediği Hatay, üzerinden tepki topladı. Konakçı bu kez de "Hatay'ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar" ifadelerini kullandı.

Konakçı kime suç duyurusunda bulundu? 

Çok sayıda tepki alan ve hakkında suç duyurusu başvuruları yapılan Konakçı’nın da bir suç duyurusu yaptığı ortaya çıktı. Peki Konakçı kime suç duyurusunda bulundu? 

Gazeteci Uğur Dündar, sosyal medyasından “Halil Konakçı, "Attığın iftiralardan ve söylediğin yalanlardan utanmıyorsan, bari kafandaki sarıktan ve sırtındaki cübbenden utan" dediğim için hakkımda suç duyurusunda bulunmuş! İyi mi?..” diye paylaşım yaparak O kişinin kendisi olduğunu kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
GÖKBEL'İN BAŞPEHLİVANI BELLİ OLDU

GÖKBEL'İN BAŞPEHLİVANI BELLİ OLDU